Bakad potatis med kräftsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Rykande het och fylld med krämig sallad på kräftstjärtar, löjrom, majonäs och ägg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 bakpotatisar, à 250 g
  • 50 g laxrom
  • Fyllning:
  • 2 hårdkokta ägg, tärnade
  • 400 g avrunna hackade kräftstjärtar
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar

Gör så här

  1. Stick i potatisarna så att de inte "exploderar" under bakningen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller i en ugnsform och baka tills den är mjuk. Pröva med en provnål. Det tar cirka en timme.
  2. I mikrovågsugn förbereds potatisen på samma sätt och tillagas på full effekt (cirka 750W). Den blir klar på 10 minuter. Vänd potatisen upp och ner efter halva tiden.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och servera till den bakade potatisen. Lägg en klick rom på toppen.

Servering

Servera med en matig grönsallad med bönor och grovt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg
Betyg
(4)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 4 bakpotatisar, à 250 g
  • 50 g laxrom
  • Fyllning:
  • 2 hårdkokta ägg, tärnade
  • 400 g avrunna hackade kräftstjärtar
  • 2 skivade salladslökar
  • 0.5 dl dill
  • 0.5 dl majonnäs
  • 1 dl turkisk yoghurt
  • svartpeppar

Bakad potatis med kräftsallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(2)

Rykande het och fylld med krämig sallad på kräftstjärtar, löjrom, majonäs och ägg.

Tillagningstid: 30 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stick i potatisarna så att de inte "exploderar" under bakningen. Lägg potatisarna direkt på ugnsgallret eller i en ugnsform och baka tills den är mjuk. Pröva med en provnål. Det tar cirka en timme.
  2. I mikrovågsugn förbereds potatisen på samma sätt och tillagas på full effekt (cirka 750W). Den blir klar på 10 minuter. Vänd potatisen upp och ner efter halva tiden.
  3. Blanda alla ingredienser till salladen och servera till den bakade potatisen. Lägg en klick rom på toppen.

Servering

Servera med en matig grönsallad med bönor och grovt bröd.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Potatis- och morotssoppa med kokos och räkor

Betyg
Betyg
(99)
Spara recept

Bakad potatis med asiatisk räkröra

Betyg
Betyg
(21)
Spara recept

Ugnsomelett med potatis, zucchini och räkor

Betyg
Betyg
(47)
Spara recept

Fiskgratäng med fänkålssallad

Betyg
Betyg
(4)