Asiatisk böngroddsallad

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Ljuvlig sallad med nötig smak från sesamfrön och sting av chili. Gott som tillbehör till asiatiska rätter. Med fullkornsris, sojabönor och stekt ägg blir det till en hel måltid.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (11)
  • 5 dl mungbönsgroddar (ca 1 grundrecept för groddning)
  • 2 strimlade salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 1.5 msk pumpakärnor
  • Dressing:
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och rör tills sockret smält.
  2. Blanda groddar, salladslök och bladspenat i en skål. Häll på dressingen och vänd runt.
  3. Rosta sesamfrön och pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa och är gyllene i färgen. Strö dem över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



11 st
  • Ingredienser (11)
  • 5 dl mungbönsgroddar (ca 1 grundrecept för groddning)
  • 2 strimlade salladslökar
  • 70 g babyspenat
  • 1.5 msk sesamfrön
  • 1.5 msk pumpakärnor
  • Dressing:
  • 1 msk ljus soja
  • 1 msk risvinäger
  • 1 msk sesamolja
  • 2 msk olivolja
  • 2 tsk strösocker
  • 1 urkärnad och finhackad röd chili

Asiatisk böngroddsallad

Betyg (1-5):
4 (5 betyg)

Ljuvlig sallad med nötig smak från sesamfrön och sting av chili. Gott som tillbehör till asiatiska rätter. Med fullkornsris, sojabönor och stekt ägg blir det till en hel måltid.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda ingredienserna till dressingen och rör tills sockret smält.
  2. Blanda groddar, salladslök och bladspenat i en skål. Häll på dressingen och vänd runt.
  3. Rosta sesamfrön och pumpakärnor i en torr panna tills de börjar poppa och är gyllene i färgen. Strö dem över salladen.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies