Ängssyrasoppa

Ängssyrasoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Den vildväxta syrliga örten kommer till sin fulla rätt i denna ljuvliga sommarsoppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk ängssyra eller spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 msk smetana eller crème fraiche smaksatt med
  • 2 krm citron, pressad saft
  • 0.5 strimlad gurka
  • 1 dl hackad dill
  • 4 skivade salladslökar

Gör så här

  1. Rensa, skölj och finhacka ängssyran eller spenaten. Koka upp buljongen och lägg i ängssyran/spenaten. Koka upp och sjud 3 - 5 minuter. Späd ev soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med smetana eller crème fraichen.
  2. Strimla äggvitorna och blanda dem tillsammans med gurkan, salladslöken och dillen i soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)
Ängssyrasoppa
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g färsk ängssyra eller spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 msk smetana eller crème fraiche smaksatt med
  • 2 krm citron, pressad saft
  • 0.5 strimlad gurka
  • 1 dl hackad dill
  • 4 skivade salladslökar

Ängssyrasoppa

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(8)

Den vildväxta syrliga örten kommer till sin fulla rätt i denna ljuvliga sommarsoppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa, skölj och finhacka ängssyran eller spenaten. Koka upp buljongen och lägg i ängssyran/spenaten. Koka upp och sjud 3 - 5 minuter. Späd ev soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med smetana eller crème fraichen.
  2. Strimla äggvitorna och blanda dem tillsammans med gurkan, salladslöken och dillen i soppan.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Bön- och jordärtskockssoppa med solrosskott och -frön

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Kryddig yoghurtsoppa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Morotssoppa med saffransgrädde

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Aubergine i ugn med fårost

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Tonfiskröra på rågbröd

Betyg
Betyg
(8)