För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Ängssyrasoppa

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Den vildväxta syrliga örten kommer till sin fulla rätt i denna ljuvliga sommarsoppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g färsk ängssyra eller spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 msk smetana eller crème fraiche smaksatt med
  • 2 krm citron, pressad saft
  • 0.5 strimlad gurka
  • 1 dl hackad dill
  • 4 skivade salladslökar

Gör så här

  1. Rensa, skölj och finhacka ängssyran eller spenaten. Koka upp buljongen och lägg i ängssyran/spenaten. Koka upp och sjud 3 - 5 minuter. Späd ev soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med smetana eller crème fraichen.
  2. Strimla äggvitorna och blanda dem tillsammans med gurkan, salladslöken och dillen i soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 400 g färsk ängssyra eller spenat
  • 1 liter grönsaksbuljong av tärning eller fond
  • 4 hårdkokta ägg
  • 4 msk smetana eller crème fraiche smaksatt med
  • 2 krm citron, pressad saft
  • 0.5 strimlad gurka
  • 1 dl hackad dill
  • 4 skivade salladslökar

Ängssyrasoppa

Betyg (1-5):
4.5 (6 betyg)

Den vildväxta syrliga örten kommer till sin fulla rätt i denna ljuvliga sommarsoppa.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rensa, skölj och finhacka ängssyran eller spenaten. Koka upp buljongen och lägg i ängssyran/spenaten. Koka upp och sjud 3 - 5 minuter. Späd ev soppan med mera vatten till önskad konsistens. Låt soppan kallna. Mosa äggulorna med en gaffel och rör ner dem i soppan tillsammans med smetana eller crème fraichen.
  2. Strimla äggvitorna och blanda dem tillsammans med gurkan, salladslöken och dillen i soppan.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Rågmacka med tonfiskröra

(5)

Kryddig yoghurtsoppa

(0)

Morotssoppa med saffransgrädde

(10)