Amaranthgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kvarg med ingefära, frukt och honung

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Solgul energishot

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Apelsinmarmelad med saffran

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Apelsindrink

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grön smoothie

Betyg
Betyg
(8)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • färska bär

Amaranthgröt

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Nötnjutning

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kvarg med ingefära, frukt och honung

Betyg
Betyg
(15)
Spara recept

Rödbetsjuice med morötter och äpple

Betyg
Betyg
(6)
Spara recept

Solgul energishot

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Apelsinmarmelad med saffran

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Apelsindrink

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Smoothietallrik

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Grön smoothie

Betyg
Betyg
(8)