Amaranthgröt

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • Till servering:
  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grön smoothie - Coop

(6)

Grötmix - Coop

(3)

Apelsinmarmelad med saffran - Coop

(1)

Apelsindrink - Coop

(5)

Äppel- och rödbetsjuice med ingefära - Coop

(3)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Mangosmoothie med kokosmjölk - Coop

(16)

Smoothietallrik - Coop

(6)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • Till servering:
  • färska bär

Amaranthgröt

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grön smoothie - Coop

(6)

Grötmix - Coop

(3)

Apelsinmarmelad med saffran - Coop

(1)

Apelsindrink - Coop

(5)

Äppel- och rödbetsjuice med ingefära - Coop

(3)

Banan- och kokosplättar med cottage cheese - Coop

(12)

Mangosmoothie med kokosmjölk - Coop

(16)

Smoothietallrik - Coop

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies