Amaranthgröt

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (9)
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • färska bär

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bananplättar med kokos

(12)

Kvarg med ingefära, frukt och honung

(13)

Smoothietallrik

(6)

Grön smoothie

(7)

Apelsindrink

(5)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Apelsinmarmelad med saffran

(1)

Mangosmoothie med kokosmjölk

(16)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 10 finhackade torkade aprikoser
  • 5 dl vatten
  • 2 dl amarantfrön
  • 5 dl vatten
  • 0.25 tsk mortlade kardemummafrön
  • 2 msk rivet apelsinskal
  • 1 msk pressad apelsin
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • färska bär

Amaranthgröt

Betyg (1-5):
3.07 (29 betyg)

Nyttig gröt med smak av frukt och kardemumma.

Tillagningstid: 45 minuter
2 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg aprikoserna i en skål, koka upp 5 deciliter vatten och häll över aprikoserna. Låt stå cirka 10 minuter.
  2. Skölj amaranthfröna i en finmaskig sil eller med hjälp av ett kaffefilter. Koka upp frön, avrunna aprikoser, 5−6 deciliter vatten (använd gärna aprikosvattnet) och salt.
  3. Koka 30−35 minuter, tills det blivit en gröt och fröna är mjuka. Mixa gröten om du vill ha den riktigt slät.
  4. Tillsätt kardemummakärnor, apelsinskal och pressad apelsin.
  5. Amaranthfrön finns att köpa i hälsokostbutiker och välsorterade livsmedelsbutiker.

Servering

Servera gröten med färska bär.

Tips

Du kan använda smaksättningen i receptet till din vanliga gröt.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bananplättar med kokos

(12)

Kvarg med ingefära, frukt och honung

(13)

Smoothietallrik

(6)

Grön smoothie

(7)

Apelsindrink

(5)

Äppel- och lingonkompott

(2)

Apelsinmarmelad med saffran

(1)

Mangosmoothie med kokosmjölk

(16)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies