Äggröra med parmachips

Äggröra med parmachips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Lyxig och krämig äggröra med krispiga, salta skinkchips är en härlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspapperskläddplåt. Låt demtorka i ugnen 10–15 minuter.
  2. Knäck äggen försiktigt i toppenoch häll innehållet i en skål.Behåll skalen. Skölj ur dem ochlåt dem torka upp och ner.
  3. Vispa ägg och grädde ochblanda i osten.
  4. Smält smöret på svag värmei en vid stekpanna. Häll i äggsmetenoch rör med en träslevtills blandningen blir krämig.Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg äggröran i äggskalenoch ställ dem i äggkoppar. Bryten bit av skinkchipsen och ställ i.Servera resten av äggröran ochchipsen bredvid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Äggröra med parmachips
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 4 skivor parmaskinka eller annan lufttorkad skinka
  • 4 ägg
  • 1.5 dl vispgrädde
  • 1 dl riven prästost eller annan lagrad ost
  • 1 msk smör
  • 0.25 tsk nymalen vitpeppar
  • 0.5 tsk salt

Äggröra med parmachips

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(45)

Lyxig och krämig äggröra med krispiga, salta skinkchips är en härlig kombination.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg skinkskivorna på en bakplåtspapperskläddplåt. Låt demtorka i ugnen 10–15 minuter.
  2. Knäck äggen försiktigt i toppenoch häll innehållet i en skål.Behåll skalen. Skölj ur dem ochlåt dem torka upp och ner.
  3. Vispa ägg och grädde ochblanda i osten.
  4. Smält smöret på svag värmei en vid stekpanna. Häll i äggsmetenoch rör med en träslevtills blandningen blir krämig.Smaka av med salt och vitpeppar.
  5. Lägg äggröran i äggskalenoch ställ dem i äggkoppar. Bryten bit av skinkchipsen och ställ i.Servera resten av äggröran ochchipsen bredvid.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!