Samla lån och krediter

Genom att samla lån och krediter kan du få bättre kontroll på din privatekonomi. Byt ut dyra små lån mot en lägre månadskostnad med Coop Privatlån. Som medlem får du dessutom lägre ränta när du ansöker via coop.se.

Se räkneexempel här Vid 4,90 % rörlig ränta är den effektiva årsräntan 5,50 % för ett annuitetslån på 90 000 kr med 8 års återbetalningstid med tot. 96 återbetalningar, 0 kr i uppläggningsavgift och 20 kr/mån i aviavgift. Givet oförändrad ränta och aviavgift blir tot. belopp att återbetala 111 051 kr och månadskostnaden 1 165 kr. Individuell ränta 3,70 %-9,90 % (effektiv ränta 3,76 %-10,36 %). Kreditgivare MedMera Bank AB (2021-01-04)

Lånebelopp över 350 000 kr kräver en medsökande

Medsökande ger fördelar

När ni är två som ansöker om Coop Privatlån ser vi till er gemensamma inkomst och ekonomiska situation. I de flesta fallen ökar möjligheten att få lånet beviljat och möjligheten att bli beviljad ett högre lånebelopp är större med en medsökande. Är ni två som ansöker får ni dessutom lägre ränta. Ni ansvarar var och en för att lånet återbetalas.

[FORMULÄR] / CHECKBOX / AktivCreated with Sketch. Lägre ränta för medlemmar [FORMULÄR] / CHECKBOX / AktivCreated with Sketch. 0 kr i uppläggningsavgift

 

Samla dina lån och krediter för lägre månadskostnad

Har du flera smålån, krediter och avbetalningsköp? Att ha flera olika lån kan bli dyrt i längden då du ofta betalar en högre ränta på mindre lån och dessutom avi- och uppläggningsavgifter på varje enskilt lån. Genom att samla smålån med ett Coop Privatlån, kan du sänka din månadskostnad. 

Dessutom kan du få en bättre översikt över din ekonomi om du bara har ett enda lån i stället för många små. Fundera också på om din livssituation har förändrats sedan du tecknade lånet. Om du har fått högre lön eller en tillsvidareanställning kan det hjälpa dig att få lägre ränta.

Hur gör jag för att samla lån?

 • Börja med att plocka fram avierna på de lån och krediter du har i dag och se över vilka räntor och villkor du har.
 • För att kunna jämföra kostnaden av dina smålån mot ett nytt lån, är det viktigt att du tar reda på den effektiva räntan. Den visar lånets totala kostnad inklusive alla avgifter, som till exempel aviavgifter.
 • Jämför sedan månadskostnaden av alla dina smålån och krediter, med månadskostnaden för ett Coop Privatlån. 
 • När du beviljats ett Coop Privatlån betalas lånebeloppet ut till ditt bankkonto. 
 • Därefter löser du enkelt själv dina lån och krediter hos dina andra kreditgivare genom att använda ditt Coop Privatlån.

Ansök och få svar direkt

Hos oss kan du ansöka om privatlån på 15 000 – 500 000 kr och räntan baseras på en individuell nivå. Du väljer själv den återbetalningstid du vill ha som kan vara på 2 – 15 år. Den effektiva räntan är från 3,76 % till maximalt 10,36 % och räntan sätts på en individuell nivå.

När du har bestämt dig för att vilja samla lån och krediter med ett Coop Privatlån ansöker du enkelt här på hemsidan och signerar med BankID. Från att ditt privatlån beviljats har du normalt sett pengarna på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar. Räntan beräknas från den dag lånet betalats ut.

 

1. Ansök

Fyll i låneansökan. Du får svar direkt på skärmen med ditt individuella ränteerbjudande.

2. Signera

Identifiera dig med BankID, slutför ansökan och signera lånet med BankID.

3. Klar!

Pengarna betalas normalt ut inom 1-2 bankdagar från att lånet beviljats.Fördelar med att samla lån

 • Samla dina lån och sänk dina månadskostnader
 • Få bättre kontroll på din ekonomi
 • 0 kr i uppläggningsavgift
 • Lägre ränta för Coop-medlemmar

Vanliga frågor om samla lån och Coop Privatlån

 • Hur går jag tillväga för att samla mina lån med Coop Privatlån?

  Pil

  För att samla dina lån hos oss tar du ett nytt lån genom att ansöka om den sammanlagda summan av dina befintliga lån och krediter. 

  I låneansökan på vår hemsida anger du ”Samla befintliga lån eller krediter” som syfte, samt anger hur stor del av lånebeloppet du ska använda för att lösa andra lån. Från att ditt privatlån beviljats har du normalt sett pengarna på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar. Därefter löser du dina andra lån och krediter.

 • När är det bra att samla sina lån?

  Pil

  Att samla dina lån och krediter till ett och samma lån kan ofta sänka din månadskostnad. Du betalar ofta en högre ränta på mindre lån och dessutom avi- och uppläggningsavgifter på varje enskilt lån. Det blir också enklare att bara hålla koll på ett lån istället för flera och du får bättre kontroll på din privatekonomi.

  För att kunna jämföra kostnaden av dina smålån mot ett nytt lån, är det viktigt att du tar reda på den effektiva räntan. Den visar lånets totala kostnad inklusive alla avgifter, som till exempel aviavgifter.

 • Hur många lån kan jag samla till ett större?

  Pil

  Hos oss kan du samla dina lån med Coop Privatlån på 15 000 – 500 000 kr och räntan baseras på en individuell nivå. Bra att ha i åtanke är att du maximalt kan ansöka om 500 000 kr vilket även inkluderar eventuellt befintligt lån hos oss.

   
 • Varför ska jag samla mina lån med Coop Privatlån?

  Pil

  Genom att samla dina små lån hos oss kan du minska din månadskostnad. Om du dessutom är Coop-medlem och söker via coop.se får du alltid 1 %-enhet lägre ränta från din individuellt satta ränta. Du får dessutom bättre kontroll över din privatekonomi genom att bara ha ett lån istället för flera små.

 • Vad får jag för ränta?

  Pil

  När du samlar dina lån hos oss skickar du in en ansökan om Coop Privatlån och räntan sätts individuellt baserat på dina uppgifter i ansökan och den kreditprövning som genomförs.

  Om du som låntagare dessutom är Coop-medlem och söker via coop.se får du alltid 1 procentenhet lägre ränta från din individuellt satta ränta.

 • När får jag pengarna?

  Pil

  Från att ditt privatlån beviljats har du normalt sett pengarna på ditt bankkonto inom 1-2 bankdagar. 

 • Hur betalar jag på mitt privatlån?

  Pil

  Du betalar enklast och kostnadsfritt genom att välja autogiro som du anmäler på coop.se/autogiro-lana. Du kan även betala dina avier i Kivra samt manuellt. Har du inte autogiro tillkommer en aviseringsavgift på 20 kr. 

 • Kan jag höja mitt privatlån?

  Pil

  Det går inte att utöka ditt befintliga Coop Privatlån, däremot går det alltid att göra en ny ansökan på coop.se och därmed inkludera ditt befintliga privatlån och lösa in det gamla. Bra att ha i åtanke är att du maximalt kan ansöka om 500 000 kr vilket även inkluderar ditt befintliga lån.

  Du kan även ringa in till oss på telefon 0771-17 17 17, vardagar klockan 8–18, så hjälper vi dig.