Wraps med kyckling och vitkålssallad

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Wraps med kyckling och vitkålssallad
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
  • Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad

Wraps med kyckling och vitkålssallad

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(31)

Tillagningstid: 1 timme 10 minuter
Ugnstemperatur:200º
12 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.
  2. Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.
  3. Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.
  4. Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!