Wraps med kyckling och vitkålssallad
  • Tid 70 min
  • Ugn 200º

Wraps med kyckling och vitkålssallad

3.2 (30 betyg)

  • Tillagningstid 70 min
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

12 stycken
  • 1 påse tandoorikrydda eller tacokrydda
  • 2 dl matlagningsyoghurt
  • 900 g kycklingbröstfilé
Vitkålssalad:
  • 3 msk vit balsamvinäger
  • 3 msk olivolja
  • 1 msk honung
  • 1 msk pressad citron
  • salt och peppar
  • 0.5 vitkålshuvud
  • 1 dl gula russin
  • 2 dl hackade valnötter
  • 12 mjuka tunnbröd
  • 12 salladsblad t ex romansallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda kryddmix och yoghurt i en ugnssäker form och lägg ner kycklingfiléerna. Vänd dem så att de får kryddyoghurten på sig runt om. Låt gärna kycklingen dra i kylen 30 minuter.

  2. 2

    Tillaga i ugnen till kycklingen är färdig, cirka 30 minuter. Låt kallna och skär sedan filéerna i tunna skivor.

  3. 3

    Blanda vinäger, olja, honung, pressad citron, salt och peppar i en bunke som vitkålen får plats i. Ta bort roten på vitkålen och strimla med osthyvel, i matberedare eller för hand. Blanda vinägrett, kål, russin och valnötter.

  4. 4

    Salladen står sig flera dagar i kylen. Lägg i nötterna strax innan servering, annars blir de mjuka.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar