Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (15 betyg)

Underbart god pizza med chorizo som toppas med svamp, grönkål och buffelmozzarella och rostade hasselnötter. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g pizzadeg
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 råkorv, t ex chorizo
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 70 g grönkålsblad, plockade
  • 100 g buffelmozzarella
  • Till servering
  • 250 g pimentos de padron
  • olivolja, flingsalt
  • chiliflakes, svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och ställ in en plåt. Kavla pizzadegen till två runda bottnar och lägg på var sitt bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och klicka ut korvfyllningen.
  2. Lägg pizzorna på den heta plåten. Grädda 10–15 min. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna till fin färg. Gnid bort skalet i en kökshandduk. Skiva/ halvera svampen och stek den på hög värme i smör.
  3. Salta och peppra och tillsätt vitlöken mot slutet. Stek grönkålen hastigt i lite olja. Flingsalta. Toppa den nygräddade pizzan med svamp, grönkål och mozzarella bruten i bitar.
  4. Ringla över olivolja och strö på grovhackade nötter, chiliflakes och peppar.
  5. Hetta upp olivolja i stekpannan. Stek pimientos de padrón mjuka. Strö över flingsalt.

Tips

Färskkorven kan bytas ut mot 2 msk soltorkad tomatkräm.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-09-09

Supergod pizza! Den känns väldigt lyxig, perfekt helgmiddag.

Lotta

2020-08-30

Jättegod pizza! Har gjort den flera gånger, ibland med hemmagjord deg och ibland med köpe. Lika god som stor pizza som man skär i bitar, som att göra den i mindre portionspizzor. En favorit!

Siv

2020-08-29

Jättegod många men för många moment i stekpanna! Piemento padrone var en ny bekantskap för mig! Kommer verkligen att använda i andra rätter.

Liknande recept

Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)
12 st
  • Ingredienser (12)
  • 500 g pizzadeg
  • 1.5 dl crème fraiche
  • 1 råkorv, t ex chorizo
  • 0.5 dl hasselnötter
  • 250 g champinjoner
  • 2 msk smör
  • 2 vitlöksklyftor, tunt skivade
  • 70 g grönkålsblad, plockade
  • 100 g buffelmozzarella
  • Till servering
  • 250 g pimentos de padron
  • olivolja, flingsalt
  • chiliflakes, svartpeppar

Vit pizza med svamp, chorizo och grönkål

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.53 (15 betyg)

Underbart god pizza med chorizo som toppas med svamp, grönkål och buffelmozzarella och rostade hasselnötter. Recept av Karolina Sparring.

Tillagningstid: 35 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225° och ställ in en plåt. Kavla pizzadegen till två runda bottnar och lägg på var sitt bakplåtspapper. Bred på crème fraiche och klicka ut korvfyllningen.
  2. Lägg pizzorna på den heta plåten. Grädda 10–15 min. Rosta hasselnötterna i torr stekpanna till fin färg. Gnid bort skalet i en kökshandduk. Skiva/ halvera svampen och stek den på hög värme i smör.
  3. Salta och peppra och tillsätt vitlöken mot slutet. Stek grönkålen hastigt i lite olja. Flingsalta. Toppa den nygräddade pizzan med svamp, grönkål och mozzarella bruten i bitar.
  4. Ringla över olivolja och strö på grovhackade nötter, chiliflakes och peppar.
  5. Hetta upp olivolja i stekpannan. Stek pimientos de padrón mjuka. Strö över flingsalt.

Tips

Färskkorven kan bytas ut mot 2 msk soltorkad tomatkräm.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sofie

2020-09-09

Supergod pizza! Den känns väldigt lyxig, perfekt helgmiddag.

Lotta

2020-08-30

Jättegod pizza! Har gjort den flera gånger, ibland med hemmagjord deg och ibland med köpe. Lika god som stor pizza som man skär i bitar, som att göra den i mindre portionspizzor. En favorit!

Siv

2020-08-29

Jättegod många men för många moment i stekpanna! Piemento padrone var en ny bekantskap för mig! Kommer verkligen att använda i andra rätter.

Liknande recept

Spara recept

Potatisravioli med svamp, citron och persilja

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Champinjonsoppa

Betyg
Betyg
(52)
Spara recept

Vietnamesiska vårrullar

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Svampfyllt smördegspaket med ädelostsås och rufspotatisar

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Rotfruktssoppa med svamptopping

Betyg
Betyg
(5)