Veganskt grillspett med tofu

Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veganskt grillspett med tofu
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(10)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!