Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hemgjord salsiccia

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)
15 st
  • Ingredienser (15)
  • 400 g fast tofu
  • Koreansk bbq-marinad
  • 1 dl japansk soja
  • 3 msk strösocker
  • 1 msk finhackad färsk ingefära
  • 1 stor vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 lime, pressad saft
  • 0.5 tsk chiliflakes
  • Till servering
  • 0.5 dl sesamfrön
  • 1 salladshuvud, plockade blad
  • 100 g kimchi
  • 2 salladslökar, strimlade
  • 1 kruka färsk koriander, grovt hackade blad
  • 1 lime, i klyftor
  • kokt ris för 4 personer
  • syrlig rödlök

Veganskt grillspett med tofu

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

Inte övertygad tofufantast än? Då ska du testa de här grillspetten med tofu i en marinad med koreanska smaker. Goda att servera med syrlig rödlök, kimchi och ris. Urgoda och perfekt när det vankas grillfest!

Tillagningstid: 30 min + tid att marinera
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rör ihop alla ingredienser till marinaden i en kastrull och låt koka till en halvtjock konsistens.
  2. Skär tofun i 2 x 2 cm stora bitar och låt marinera minst 1 timme men gärna längre.
  3. Trä upp tofun på spett. Rosta sesamfröna i en torr stekpanna till fin färg.
  4. Grilla tofuspetten till fin färg och servera i salladsblad med kimchi, salladslök, koriander, limeklyftor, syrlig rödlök och sesamfrön.

Syrlig rödlök

  1. Skiva 1 stor rödlök tunt, gärna med mandolin. Vänd runt med saften av 1 lime. Låt stå ca 20 min.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Sallad caprese

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Hemgjord salsiccia

Betyg
Betyg
(55)
Spara recept

Chili- och paprikapotatis

Betyg
Betyg
(1)
Spara recept

Minilaxbiffar med syltad ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Krämig wasabisill

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Honung- och salviaglaserade revbensspjäll med kålsallad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Kokta kräftor

Betyg
Betyg
(57)