Veganska våfflor

Veganska våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Frasiga veganska våfflor som passar perfekt till helgens brunch! Servera med sylt, grädde och färska bär.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 100 g växtbaserat margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 4 dl havredryck eller sojadryck

Gör så här

  1. Smält margarinet. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och hälften av drycken till en jämn smet.
  2. Rör i margarinet och resten av drycken. Hetta upp ett våffeljärn.
  3. Pensla laggen första gången med lite smält margarin, sedan behöver den knappt smörjas.
  4. Häll ¾ - 1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera med t ex sylt, vispad växtbaserad grädde och färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Veganska våfflor
5 st
  • Ingredienser (5)
  • 100 g växtbaserat margarin
  • 3 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 2 krm salt
  • 4 dl havredryck eller sojadryck

Veganska våfflor

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(4)

Frasiga veganska våfflor som passar perfekt till helgens brunch! Servera med sylt, grädde och färska bär.

Tillagningstid: 30 min
8 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Smält margarinet. Vispa ihop mjöl, bakpulver, salt och hälften av drycken till en jämn smet.
  2. Rör i margarinet och resten av drycken. Hetta upp ett våffeljärn.
  3. Pensla laggen första gången med lite smält margarin, sedan behöver den knappt smörjas.
  4. Häll ¾ - 1 dl smet i varje lagg och grädda våfflorna gyllenbruna. Servera med t ex sylt, vispad växtbaserad grädde och färska bär.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!