Ugnsrostad bakpotatis med mexikansk majsröra

Ugnsrostad bakpotatis med mexikansk majsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bakad potatis som toppas med en röra på majs, äpple, salladslök, koriander och växtbaserad crème fraiche. Perfekt när man vill ha en snabb lunch eller middag.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 4 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • isbergssallad
  • Majsröra
  • 280 g majs
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, hackad
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och skär potatisarna i 2 cm tjocka skivor.
  2. Pensla med olja och fördela på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  3. Blanda majs, äpple, salladslök, koriander och chili med växtbaserad crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa potatisskivorna med salladsblad och röran vid servering. Garnera ev med extra koriander, salladslök och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Ugnsrostad bakpotatis med mexikansk majsröra
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 4 bakpotatisar
  • 1 msk olivolja
  • 1 tsk salt
  • isbergssallad
  • Majsröra
  • 280 g majs
  • 1 äpple, gärna syrligt
  • 2 salladslökar, tunt skivade
  • 1 kruka koriander, hackad
  • 1 grön chili, hackad
  • 2 dl växtbaserad crème fraiche
  • salt och svartpeppar

Ugnsrostad bakpotatis med mexikansk majsröra

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(5)

Bakad potatis som toppas med en röra på majs, äpple, salladslök, koriander och växtbaserad crème fraiche. Perfekt när man vill ha en snabb lunch eller middag.

Tillagningstid: 25 min
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°. Tvätta och skär potatisarna i 2 cm tjocka skivor.
  2. Pensla med olja och fördela på en plåt. Salta och rosta mitt i ugnen tills de är mjuka med fin färg, ca 25 min.
  3. Blanda majs, äpple, salladslök, koriander och chili med växtbaserad crème fraiche. Smaka av med salt och peppar.
  4. Toppa potatisskivorna med salladsblad och röran vid servering. Garnera ev med extra koriander, salladslök och chili.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!