Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 8 st
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinna av var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så att den blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche och rödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjrom med tillbehör

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Våffelhjärtan med löjrom

(40)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Löjromschips

(4)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)
8 st
  • Ingredienser 8 st
  • 80 g forellrom
  • 80 g löjrom
  • 80 g sik
  • 2 dl smetana eller crème fraiche
  • 1 finhackad rödlök
  • 1 klyftad citron
  • 4 dillkvistar
  • Till servering:
  • 4 hårda tunnbröd

Tre sorters rom med tunnbröd

Betyg (1-5):
3.78 (9 betyg)

Väldigt lättlagat och väldigt gott är tre sorters rom med rödlök, créme fraiche och tunnbröd.

Tillagningstid: 15 minuter + tid för rommen att rinna av
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Rom innehåller ofta onödigt mycket vatten. Låt rommen rinna av var för sig i en finmaskig sil i kylskåp minst 1 timme, gärna över natten.
  2. Vispa smetana eller crème fraiche med elvisp 2 minuter så att den blir luftig.
  3. Lägg upp forell-, löj- och sikrom, smetana eller crème fraiche och rödlök var för sig på en tallrik. Garnera med citron och dill.
  4. Servera med hårt tunnbröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Löjrom med tillbehör

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Lök- och ansjovisfyllda ägg

(0)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Våffelhjärtan med löjrom

(40)

Crostini med kronärtskockskräm och syltad rödlök

(6)

Löjromschips

(4)

Smördegspaj med karamelliserad lök

(22)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies