Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk honung eller strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smulad mozzarella
  • 100 g riven ost t ex grevéost
  • 150 g gröna oliver
  • 1 dl färsk hackad basilika
  • 2 tsk salt

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke eller degblandare och lös upp med ljummet vatten. Blanda ner smält smör, honung eller socker, och salt. Blanda i mjölet lite i taget, och arbeta 5-10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska släppa i kanterna och vara blank och smidig.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i minst 1 timme. Tryck ut degen till en rektangel, 20x30 centimeter.
  3. Strö över mozzarella, ost, oliver och basilika, lämna yttersta kanten fri och rulla ihop den som en rulltårta. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter.
  4. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Tortantobröd med gröna oliver och mozarella
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 25 g färsk jäst
  • 3 dl ljummet vatten
  • 100 g smält smör
  • 2 tsk honung eller strösocker
  • 7 dl vetemjöl
  • 150 g smulad mozzarella
  • 100 g riven ost t ex grevéost
  • 150 g gröna oliver
  • 1 dl färsk hackad basilika
  • 2 tsk salt

Tortantobröd med gröna oliver och mozarella

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Tillagningstid: 1 timme 40 minuter
Ugnstemperatur:200º

Gör så här

  1. Smula jästen i en bunke eller degblandare och lös upp med ljummet vatten. Blanda ner smält smör, honung eller socker, och salt. Blanda i mjölet lite i taget, och arbeta 5-10 minuter i maskin eller för hand. Degen ska släppa i kanterna och vara blank och smidig.
  2. Jäs degen i bunken under bakduk i minst 1 timme. Tryck ut degen till en rektangel, 20x30 centimeter.
  3. Strö över mozzarella, ost, oliver och basilika, lämna yttersta kanten fri och rulla ihop den som en rulltårta. Forma den till en hästsko, låt jäsa under bakduk på en plåt minst 40 minuter.
  4. Pensla brödet med vatten och grädda i ugnen i cirka 40 minuter.
  5. Låt brödet svalna på galler.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!