Tonfisksmörgås

Tonfisksmörgås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Mättande och tonfisksmörgås med smak av chili, kajenn och vitlök.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner
  • 800 g tonfisk i vatten, 2 burkar
  • 2 kokta kalla ägg
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1.5 dl cottage cheese
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 12 skivor formbröd, gärna rostade
  • 50 skivor salladsmix
  • 8 skivor gurka

Gör så här

  1. Låt tonfisken rinna av och lägg i en bunke. Riv äggen på grovt rivjärn över tonfisken. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med kajennpeppar, salt och peppar.
  2. Bred ut hälften av röran på 4 brödskivor. Lägg på salladsblad och en brödskiva till. Bred på resten av röran och toppa med sallad, gurkskivor och den sista brödskivan. Skär diagonalt med vass kniv till trekanter.
Tonfisksmörgås
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 800 g tonfisk i vatten, 2 burkar
  • 2 kokta kalla ägg
  • 2 dl yoghurt (10 %)
  • 1.5 dl cottage cheese
  • 2 msk chilisås
  • 0.5 liten finhackad rödlök
  • 1 pressad vitlöksklyfta
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk nymalen svartpeppar
  • 0.5 tsk salt
  • Till servering:
  • 12 skivor formbröd, gärna rostade
  • 50 skivor salladsmix
  • 8 skivor gurka

Tonfisksmörgås

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(21)

Mättande och tonfisksmörgås med smak av chili, kajenn och vitlök.

Tillagningstid: 15 minuter
4 portioner

Gör så här

  1. Låt tonfisken rinna av och lägg i en bunke. Riv äggen på grovt rivjärn över tonfisken. Blanda med övriga ingredienser och smaka av med kajennpeppar, salt och peppar.
  2. Bred ut hälften av röran på 4 brödskivor. Lägg på salladsblad och en brödskiva till. Bred på resten av röran och toppa med sallad, gurkskivor och den sista brödskivan. Skär diagonalt med vass kniv till trekanter.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Magnus

2013-07-09

Tonfisk - klimatsmart?