Toast på julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Använd julskinkan på en ljuvlig jultoast.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 500 g kokt, skivad julskinka
  • 0.5 msk olja
  • 4 grova rostade brödskivor
  • Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller, champinjoner
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 skivade salladslökar
  • 0.5 grovt hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Chutney:
  • 2 skalade, klyftade äpplen
  • 0.5 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackad färsk ingefära

Gör så här

  1. Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.
  2. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.
  3. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja Hessedahl

2013-12-05

Jättetrevligt med receptförslag på ekologiska maträtter

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kokt, skivad julskinka
  • 0.5 msk olja
  • 4 grova rostade brödskivor
  • Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller, champinjoner
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 skivade salladslökar
  • 0.5 grovt hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Chutney:
  • 2 skalade, klyftade äpplen
  • 0.5 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackad färsk ingefära

Toast på julskinka

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Använd julskinkan på en ljuvlig jultoast.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.
  2. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.
  3. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja Hessedahl

2013-12-05

Jättetrevligt med receptförslag på ekologiska maträtter

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies