Toast på julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Använd julskinkan på en ljuvlig jultoast.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g kokt, skivad julskinka
  • 0.5 msk olja
  • 4 grova rostade brödskivor
  • Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller, champinjoner
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 skivade salladslökar
  • 0.5 grovt hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Chutney:
  • 2 skalade, klyftade äpplen
  • 0.5 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackad färsk ingefära

Gör så här

  1. Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.
  2. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.
  3. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja Hessedahl

2013-12-05

Jättetrevligt med receptförslag på ekologiska maträtter

14 st
  • Ingredienser (14)
  • 500 g kokt, skivad julskinka
  • 0.5 msk olja
  • 4 grova rostade brödskivor
  • Svampragu:
  • 300 g blandad svamp, t ex kantareller, champinjoner
  • 1 tärnad morot
  • 1 msk smör
  • 0.5 tsk vitpeppar
  • 5 skivade salladslökar
  • 0.5 grovt hackad dill
  • 0.5 tsk salt
  • Chutney:
  • 2 skalade, klyftade äpplen
  • 0.5 msk smör
  • 2 msk honung
  • 1 msk finhackad färsk ingefära

Toast på julskinka

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Använd julskinkan på en ljuvlig jultoast.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Stek svamp och morotstärningar i smör. Smaka av med salt och peppar. Rör ner salladslök och dill.
  2. Stek äppelklyftorna i smör, häll på honung och låt klyftorna karamelliseras. Rör ner ingefäran.
  3. Stek skinkskivorna snabbt i lite olja i het panna. Lägg upp skinkskivorna på brödet och toppa med svampragu och chutney.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Sonja Hessedahl

2013-12-05

Jättetrevligt med receptförslag på ekologiska maträtter