Thai stroganoff med grön curry

Betyg (1-5):
3.11 (36 betyg)

Ge vardagsmiddagen en ny touch med smaka av kokos och curry.

Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 9 st
  • 200 g nudlar
  • 500 g falukorv
  • 2 msk olja
  • 1 strimlad gul lök
  • 300 g tunt skivad morot
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • färsk koriander

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en rymlig stekpanna eller gryta och stek korven till fin färg. Lägg den åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan och stek lök och morot ca 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk, koka upp och låt sjuda 5 min. Smaka ev av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera med nudlar och färsk koriander.

Tips

Servera med ris (istället för nudlar), lime i klyftor och röd chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2016-01-15

Blev jättegott och roligt att göra nått annorlunda med falukorv! Men det blev för mycket med 3 msk currypasta för min del. Hade nog räckt med halva måttet. Kommer definitivt prova göra det igen.

Elin

2014-12-16

Kul att kunna använda falukorv på ett nytt sätt! Blev en riktigt höjdare! Hade dock råris till istället för nudlar, vilket jag tror blev bättre! Riset suger åt sig spadet så gott!

Lotta

2013-12-11

God annorlunda stroganoff. 3msk currypasta var dock lite för mycket, finns kanske med olika styrkor, men den blev väldigt stark, men jag kommer laga den här igen!

Liknande recept

9 st
  • Ingredienser 9 st
  • 200 g nudlar
  • 500 g falukorv
  • 2 msk olja
  • 1 strimlad gul lök
  • 300 g tunt skivad morot
  • 3 msk grön currypasta
  • 400 ml kokosmjölk
  • svartpeppar
  • Till servering:
  • färsk koriander

Thai stroganoff med grön curry

Betyg (1-5):
3.11 (36 betyg)

Ge vardagsmiddagen en ny touch med smaka av kokos och curry.

Tillagningstid: 20 minuter
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen.
  2. Skär korven i bitar. Hetta upp hälften av oljan i en rymlig stekpanna eller gryta och stek korven till fin färg. Lägg den åt sidan.
  3. Hetta upp resten av oljan och stek lök och morot ca 2 min. Tillsätt currypasta och kokosmjölk, koka upp och låt sjuda 5 min. Smaka ev av med salt och peppar.

Till servering

  1. Servera med nudlar och färsk koriander.

Tips

Servera med ris (istället för nudlar), lime i klyftor och röd chili.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Madelene

2016-01-15

Blev jättegott och roligt att göra nått annorlunda med falukorv! Men det blev för mycket med 3 msk currypasta för min del. Hade nog räckt med halva måttet. Kommer definitivt prova göra det igen.

Elin

2014-12-16

Kul att kunna använda falukorv på ett nytt sätt! Blev en riktigt höjdare! Hade dock råris till istället för nudlar, vilket jag tror blev bättre! Riset suger åt sig spadet så gott!

Lotta

2013-12-11

God annorlunda stroganoff. 3msk currypasta var dock lite för mycket, finns kanske med olika styrkor, men den blev väldigt stark, men jag kommer laga den här igen!

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies