Surströmmingsstrut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

En träffsäker favorit från Norrland.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g färskpotatis
  • 300 g surströmming
  • 2 msk smör
  • 4 avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 liten hackad röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt strömmingen rinna av och filea den skinn- och benfri.
  2. Bred smör på brödet och lägg på varm skivad potatis, strömmingsfiléer, lök och dill. Rulla ihop till en strut. Klicka eventuellt på lite gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2014-01-26

Stut är en kastrerad oxe. Och den är nog lite sur över det. Kanske därav namnet Surstut. Men att reta dom och kalla dom för "strömming" känns taskigt så vi säger Surströmmingsstrut tycker jag.

Håkan

2013-10-27

Strut? Stut heter det! SURSTRÖMMINGSSTUT!

Yh

2013-08-15

Yh Yh Yh Yh Yh Yh Yh

Liknande recept

Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)
7 st
  • Ingredienser (7)
  • 500 g färskpotatis
  • 300 g surströmming
  • 2 msk smör
  • 4 avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 liten hackad röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 4 msk gräddfil

Surströmmingsstrut

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
4.67 (3 betyg)

En träffsäker favorit från Norrland.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt strömmingen rinna av och filea den skinn- och benfri.
  2. Bred smör på brödet och lägg på varm skivad potatis, strömmingsfiléer, lök och dill. Rulla ihop till en strut. Klicka eventuellt på lite gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2014-01-26

Stut är en kastrerad oxe. Och den är nog lite sur över det. Kanske därav namnet Surstut. Men att reta dom och kalla dom för "strömming" känns taskigt så vi säger Surströmmingsstrut tycker jag.

Håkan

2013-10-27

Strut? Stut heter det! SURSTRÖMMINGSSTUT!

Yh

2013-08-15

Yh Yh Yh Yh Yh Yh Yh

Liknande recept

Spara recept

Fishfingers med yoghurtremoulad

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Pitabröd med färskpotatis, rökt sik och romsås

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Grillad makrill med kapriscitronette

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Dillslungade grönsaker med rimmad lax

Betyg
Betyg
(3)