Surströmmingsstrut

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En träffsäker favorit från Norrland.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 7 st
  • 500 g färskpotatis
  • 300 g surströmming
  • 2 msk smör
  • 4 avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 liten hackad röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 4 msk gräddfil

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt strömmingen rinna av och filea den skinn- och benfri.
  2. Bred smör på brödet och lägg på varm skivad potatis, strömmingsfiléer, lök och dill. Rulla ihop till en strut. Klicka eventuellt på lite gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2014-01-26

Stut är en kastrerad oxe. Och den är nog lite sur över det. Kanske därav namnet Surstut. Men att reta dom och kalla dom för "strömming" känns taskigt så vi säger Surströmmingsstrut tycker jag.

Håkan

2013-10-27

Strut? Stut heter det! SURSTRÖMMINGSSTUT!

Yh

2013-08-15

Yh Yh Yh Yh Yh Yh Yh

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt - Coop

(3)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås - Coop

(0)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Soppa med torsk och pepparrot - Coop

(20)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Grillad torskrygg med äppelsalsa - Coop

(1)
7 st
  • Ingredienser 7 st
  • 500 g färskpotatis
  • 300 g surströmming
  • 2 msk smör
  • 4 avlånga mjuka tunnbröd
  • 1 liten hackad röd lök
  • 2 msk hackad dill
  • 4 msk gräddfil

Surströmmingsstrut

Betyg (1-5):
4.5 (2 betyg)

En träffsäker favorit från Norrland.

Tillagningstid: 10 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Borsta och koka potatisen nätt och jämnt mjuk i lättsaltat vatten. Låt strömmingen rinna av och filea den skinn- och benfri.
  2. Bred smör på brödet och lägg på varm skivad potatis, strömmingsfiléer, lök och dill. Rulla ihop till en strut. Klicka eventuellt på lite gräddfil.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Nina

2014-01-26

Stut är en kastrerad oxe. Och den är nog lite sur över det. Kanske därav namnet Surstut. Men att reta dom och kalla dom för "strömming" känns taskigt så vi säger Surströmmingsstrut tycker jag.

Håkan

2013-10-27

Strut? Stut heter det! SURSTRÖMMINGSSTUT!

Yh

2013-08-15

Yh Yh Yh Yh Yh Yh Yh

Liknande recept

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(3)

Fiskbiffar med curry och korianderyoghurt - Coop

(3)

Grillad röding och spetskål med pepparrots- och dillsås - Coop

(0)

Laxpaj med potatis - Coop

(13)

Soppa med torsk och pepparrot - Coop

(20)

Mini-Jansson med gravad lax och rosépeppar - Coop

(9)

Grillad röding med gräslökssmör och sparris - Coop

(4)

Grillad torskrygg med äppelsalsa - Coop

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies