För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör järpar på ett nytt sätt. Använd strutsfärs och krydda med spiskummin, vitlök och aprikoser. Servera tillsammans med en chilihet syrlig quinoasallad för ett fantastiskt resultat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Yoghurtdressing:
  • 3 dl yoghurt, 10 %
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Quinoasallad:
  • 4 dl quinoa, gärna i olika färger
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk rapsolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 filéade klyftor (utan hinnor) apelsiner
  • 3 krm flingsalt
  • Strutsfärsjärpar:
  • 500 g strutsfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten (blandas med ströbrödet)
  • 0.5 dl finstrimlade torkade aprikoser
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk vitpeppar, malen

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, crème fraiche, paprikapulver, salt och peppar. Ställ in i kylen tills resten av maten är klar. Koka upp vattnet till quinoan, rör ut buljongen. Koka quinoan i buljongen, enligt förpackningen. Häll av buljongen. Låt quinoan svalna.
  2. Fräs schalottenlök och chili i olja tills löken får färg. Tillsätt quinoan och låt allt bli varmt. Tillsätt mynta, apelsinklyftor och salt. Blanda ihop samtliga ingredienser till färsen.
  3. Forma till åtta långa järpar. Bryn dem runt om i stekpanna tills de får fin färg, cirka 3 minuter. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Servera strutsfärsjärparna med quinoasallad och yoghurtdressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2013-07-08

Fantastiskt gott och fräscht, rekommenderas.

Liknande recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(82)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kycklinglårfilé med harissa

(53)

Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser

(16)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingspett med bulgursallad

(27)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(19)
23 st
  • Ingredienser (23)
  • Yoghurtdressing:
  • 3 dl yoghurt, 10 %
  • 2 dl crème fraiche
  • 2 tsk paprikapulver
  • 2 krm grovmalen svartpeppar
  • Quinoasallad:
  • 4 dl quinoa, gärna i olika färger
  • 8 dl vatten
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 2 msk rapsolja
  • 2 finhackade schalottenlökar
  • 0.5 urkärnad, finhackad chili
  • 2 msk hackad färsk mynta
  • 2 filéade klyftor (utan hinnor) apelsiner
  • 3 krm flingsalt
  • Strutsfärsjärpar:
  • 500 g strutsfärs
  • 1 ägg
  • 0.5 dl grädde
  • 3 msk ströbröd
  • 0.75 dl vatten (blandas med ströbrödet)
  • 0.5 dl finstrimlade torkade aprikoser
  • 2 tsk mald spiskummin
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 1 dl hackad persilja
  • 0.5 tsk vitpeppar, malen

Strutsfärsjärpar med quinoasallad

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Gör järpar på ett nytt sätt. Använd strutsfärs och krydda med spiskummin, vitlök och aprikoser. Servera tillsammans med en chilihet syrlig quinoasallad för ett fantastiskt resultat.

Tillagningstid: 1 timme
Ugnstemperatur:150º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Blanda yoghurt, crème fraiche, paprikapulver, salt och peppar. Ställ in i kylen tills resten av maten är klar. Koka upp vattnet till quinoan, rör ut buljongen. Koka quinoan i buljongen, enligt förpackningen. Häll av buljongen. Låt quinoan svalna.
  2. Fräs schalottenlök och chili i olja tills löken får färg. Tillsätt quinoan och låt allt bli varmt. Tillsätt mynta, apelsinklyftor och salt. Blanda ihop samtliga ingredienser till färsen.
  3. Forma till åtta långa järpar. Bryn dem runt om i stekpanna tills de får fin färg, cirka 3 minuter. Sätt in i ugnen i cirka 10 minuter. Servera strutsfärsjärparna med quinoasallad och yoghurtdressing.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Mattias

2013-07-08

Fantastiskt gott och fräscht, rekommenderas.

Liknande recept

Kycklinglårfilé med bulgur och grillade grönsaker

(3)

Kyckling med ajvarvinägrett och bulgursallad

(82)

Kycklingwrap med grön hummus

(10)

Kycklinglårfilé med harissa

(53)

Stekt kycklingfilé med bulgursallad och två såser

(16)

Grillade minutfiléer med fruktig couscoussallad

(8)

Kycklingspett med bulgursallad

(27)

Kycklingbullar med gremoulatayoghurt

(19)