Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Strömmingslåda med anjovis och färska örter
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!