Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelsallad med lax

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)
Strömmingslåda med anjovis och färska örter
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(1)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Marinerad böckling

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pölsa

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Krämig laxpasta

Betyg
Betyg
(48)
Spara recept

Pastasallad med varmrökt lax

Betyg
Betyg
(20)
Spara recept

Kräftströmming

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Nudelsallad med lax

Betyg
Betyg
(31)
Spara recept

Rimmad lax med dillpotatis

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(104)