Strömmingslåda med anjovis och färska örter
  • Tid 30 min
  • Ugn 200º

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

0 (0 betyg)

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10
  • Ugnstemperatur 200º

Ingredienser

4 portioner
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • salt
  • peppar
Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.

  3. 3

    Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.

  4. 4

    Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.

  5. 5

    Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar