
Strömmingslåda med anjovis och färska örter
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- 600 g strömmingsfiléer
- 125 g ansjovis
- 1 dl dill, hackad
- 1 dl gräslök, hackad
- 50 g smör
- 3 msk knäckebröd, finmortlat
- peppar
- salt
- Till servering:
- potatis, kokt
- rädisa
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
- Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
- Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.
Liknande recept
Strömmingslåda med anjovis och färska örter
Betyg (1-5):
Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Sätt ugnen på 200°.
- Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
- Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
- Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
- Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!