För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med lax

(5)

Soppa med torsk och pepparrot

(32)

Kräftströmming

(0)

Marinerad böckling

(2)

Halstrad laxmacka

(6)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Blomkåls-Jansson

(97)

Pasta med tonfisk

(124)
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 600 g strömmingsfiléer
  • 125 g ansjovis
  • 1 dl dill, hackad
  • 1 dl gräslök, hackad
  • 50 g smör
  • 3 msk knäckebröd, finmortlat
  • peppar
  • salt
  • Till servering:
  • potatis, kokt
  • rädisa

Strömmingslåda med anjovis och färska örter

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Tillagningstid: 30 minuter
Ugnstemperatur:200º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 200°.
  2. Klipp fenan av strömmingarna och lägg dem på skärbrädan med skinnsidan ner. Lägg på en anjovisbit och strö över de hackade örterna. Salta och peppra.
  3. Rulla ihop filéerna och lägg i en smord ugnsform med skarven nedåt.
  4. Smält smör i en kastrull tills det blir gyllene. Rör så att det inte blir bränt i botten. Strö över knäckesmulet och häll det brynta smöret över fisken.
  5. Grädda mitt i ugnen ca 20 min. Servera med kokt potatis och t.ex. rädisor.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Pasta med lax

(5)

Soppa med torsk och pepparrot

(32)

Kräftströmming

(0)

Marinerad böckling

(2)

Halstrad laxmacka

(6)

Fiskgryta med nudlar och broccoli

(28)

Blomkåls-Jansson

(97)

Pasta med tonfisk

(124)