Stekt strutsfilé med rödvinssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (27 betyg)

Provat struts någon gång? Gör ett smarrigt rödvinssmör till det saftigt stekta köttet.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 500 g strutsfilé
  • 2 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Rödvinssmör:
  • 1 dl rödvin
  • 1.5 dl finhackad schalottenlök eller rödlök
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Gör så här

  1. Börja med rödvinssmöret. Koka vin och hackad lök tills allt vin kokat in. Låt svalna. Blanda sedan löken med smör, salt och peppar.
  2. Skär strutsfilén i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och stek skivorna. Salta och peppra på båda sidorna. Stek några minuter på varje sida.
  3. Genomstek inte strutskött (70 grader), då blir det torrt. 58-63 grader ger ett saftigt kött.

Servering

Servera med rödvinssmöret, råstekt potatis, kroketter eller ugnsstekt palsternacka och en tomatsallad, gärna med olikfärgade tomater och finhackad schalottenlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 500 g strutsfilé
  • 2 msk smör
  • 2 krm svartpeppar
  • 1 tsk salt
  • Rödvinssmör:
  • 1 dl rödvin
  • 1.5 dl finhackad schalottenlök eller rödlök
  • 100 g rumsvarmt smör
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 krm salt

Stekt strutsfilé med rödvinssmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
2.59 (27 betyg)

Provat struts någon gång? Gör ett smarrigt rödvinssmör till det saftigt stekta köttet.

Tillagningstid: 45 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Börja med rödvinssmöret. Koka vin och hackad lök tills allt vin kokat in. Låt svalna. Blanda sedan löken med smör, salt och peppar.
  2. Skär strutsfilén i skivor, ca 1,5 cm tjocka. Låt fettet bli ljusbrunt i en stekpanna och stek skivorna. Salta och peppra på båda sidorna. Stek några minuter på varje sida.
  3. Genomstek inte strutskött (70 grader), då blir det torrt. 58-63 grader ger ett saftigt kött.

Servering

Servera med rödvinssmöret, råstekt potatis, kroketter eller ugnsstekt palsternacka och en tomatsallad, gärna med olikfärgade tomater och finhackad schalottenlök.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Garam masala kyckling

Betyg
Betyg
(37)
Spara recept

Klassisk paella

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Blomkålsgratäng med ostsås och kycklingbacon

Betyg
Betyg
(9)
Spara recept

Fruktig couscous med grillad kycklingfilé

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Kycklingwok med cashewnötter

Betyg
Betyg
(81)
Spara recept

Chicken BBQ-burger med bacon, mozzarella och rucola

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Saffranskyckling med aprikoser och äpplen

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Kycklingben med mangoglaze

Betyg
Betyg
(15)