Stekt strömming på hårt tunnbröd med pepparrot och lingon

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Stekt strömming smaksatt med färskost och riven pepparrot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 300 g strömmingsfilé
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grovt rågmjöl eller ströbröd
  • 2 msk smör
  • 100 g färskost
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 4 hårda tunnbröd
  • 4 msk rårörda lingon
  • persiljekvistar, eventuellt

Gör så här

  1. Klipp bor t fenorna på strömmingen. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnet neråt och salta. Blanda persilja, citronskal och senap. Fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna och lägg resterande filéer ovanpå med skinnsidan upp.

Panering

  1. Häll upp mjöl på en tallrik och vänd de dubbla strömmingsfiléerna i paneringen. Smält smör i en panna och stek filéerna 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda färskost och pepparrot. Bred lite röra på ett tunnbröd, lägg på en stekt strömming och toppa med rårörda lingon och eventuellt en persiljekvist.

Tips

Lägg till mos och du har en hel vardagsmiddag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor för stora och små

(29)

Fish tacos deluxe

(30)

Inlagd sill

(15)

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kalamareswok

(8)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxtaco

(6)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 300 g strömmingsfilé
  • 1 dl hackad bladpersilja
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • 2 msk dijonsenap
  • 1 dl grovt rågmjöl eller ströbröd
  • 2 msk smör
  • 100 g färskost
  • 2 msk riven färsk pepparrot
  • 4 hårda tunnbröd
  • 4 msk rårörda lingon
  • persiljekvistar, eventuellt

Stekt strömming på hårt tunnbröd med pepparrot och lingon

Betyg (1-5):
4.2 (5 betyg)

Stekt strömming smaksatt med färskost och riven pepparrot.

Tillagningstid: 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Klipp bor t fenorna på strömmingen. Lägg filéerna på en skärbräda med skinnet neråt och salta. Blanda persilja, citronskal och senap. Fördela blandningen på hälften av strömmingsfiléerna och lägg resterande filéer ovanpå med skinnsidan upp.

Panering

  1. Häll upp mjöl på en tallrik och vänd de dubbla strömmingsfiléerna i paneringen. Smält smör i en panna och stek filéerna 2-3 minuter på varje sida.
  2. Blanda färskost och pepparrot. Bred lite röra på ett tunnbröd, lägg på en stekt strömming och toppa med rårörda lingon och eventuellt en persiljekvist.

Tips

Lägg till mos och du har en hel vardagsmiddag.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Våfflor för stora och små

(29)

Fish tacos deluxe

(30)

Inlagd sill

(15)

Krämig wasabisill

(6)

Rågmacka med tonfiskröra

(3)

Kalamareswok

(8)

Pizza med chilimarinerad tonfisk

(20)

Laxtaco

(6)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies