För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fikonchutney:
  • 10 hackade torkade fikon
  • 2 finhackade citroner
  • 4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 150 g saganaki
  • 2 msk olivolja

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
  2. Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

(25)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Äppel- och mozzarellacaprese

(1)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

(0)
7 st
  • Fikonchutney:
  • 10 hackade torkade fikon
  • 2 finhackade citroner
  • 4 dl socker
  • 2 msk vatten
  • 1 krm salt
  • 150 g saganaki
  • 2 msk olivolja

Stekt saganaki med fikonchutney

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.

Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
  2. Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Somrig sallad med melon, jordgubbar och getost

(25)

Grön sparris med parmesan och kapris

(0)

Ädelostsallad med stekta päron och pumpafrön

(5)

Äppel- och mozzarellacaprese

(1)

Rostade bröd med fetaostkräm och ärtor

(1)

Smördegstarte med fikon, ädelost och valnötter

(5)

Grillade tortillasnibbar med päron och ädelost

(4)

Parmarullade fikon/dadlar på getostbädd

(0)