
Stekt saganaki med fikonchutney
Betyg (1-5):
Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
- Fikonchutney:
- 10 hackade torkade fikon
- 2 finhackade citroner
- 4 dl socker
- 2 msk vatten
- 1 krm salt
- 150 g saganaki
- 2 msk olivolja
Gör så här
- Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
- Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.
Liknande recept
Stekt saganaki med fikonchutney
Betyg (1-5):
Chutneyn fungerar lika bra till vilken ostbricka som helst.
Tillagningstid: 50 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
Gör så här
- Ta bort kvistfästena på fikonen innan du hackar dem. Blanda alla ingredienser till chutneyn och koka tills fikonen är mjuka och blandningen tjocknat till marmeladkonsistens, cirka 40 minuter.
- Skär osten i fyra bitar. Häll oljan i en stekpanna och se till att det blir riktigt hett innan du lägger i osten. Stek hastigt tills osten fått färg, 1–2 minuter på varje sida.
- kommentarer
Logga in för att skriva en kommentar
Tack för din kommentar!