Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.9 (157 betyg)

En gyllengul soppa med smak av vitlök och kajenne.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (14)
  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 150 g getost
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta
  • 1.5 tsk salt

Gör så här

  1. Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.
  3. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.
  4. Mixa eller mortla olivolja med mynta. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dina

2017-09-13

Väldigt god höstsoppa. Vi utökade mängden vitlök och kryddor efter vår smak.

Anna

2017-01-04

Jag lägger till kokosmjölk vilket blir kanon!

Mimi

2015-10-23

Kanongott!!! Rekommendera jag verkligen! Till och med två-åriga dottern åt med god aptit 😀

Stina

2015-09-29

Supergod! Lyckades frälsa en som "inte gillar getost". Myntaoljan är viktig som kontrast till getostsmaken. Glömde rosta pumpakärnor men det gör jag nästa gång.

Rebecca

2015-09-25

Myntan gör allt, skippa den inte! Soppan är rätt "tung" och myntan friskar upp och ger sötpotatisen en ny dimension. Vi använde fetaost istället för getost - funkar utmärkt!

Em

2015-09-22

Supergod! Lyxig och snygg att servera. Perfekt om man vill bjuda någon på middag en dag mitt i veckan!

Sandra

2015-07-21

Godaste soppan jag har ätit! Älskar att myntan ger rätten en helt ny dimension.

Robert

2015-06-29

Fantastisk soppa. Är jättegod tillsammans med Gewurstraminer. Vi drack Comtes d'Isenbourg (2187), perfekt!

Nic

2015-06-13

Jättegod men ska skippa myntan nästa gång, passade inte alls.

Bernt

2015-01-08

Min absoluta favorit. Krämigt god. Färsk mynta krävs. Ett gott nybakat potatisbröd till passar utmärkt.

åsa

2014-11-09

God och mättande. Jag hade ingen färsk mynta hemma utan tog torkad istället. Det var synd för det smakade nästan ingen mynta alls. Nästa gång ska jag använda färsk

sofie

2014-11-09

godaste soppan jag ätit

Erika

2014-10-26

Helt suverän! Hade ingen olivolja hemma, gick lika bra att bara hacka myntan och strö över soppan.

Ellinor

2014-01-13

Jättegott! Myntaoljan passade perfekt till! Detta kommer vi bjuda på nästa gång vi har vänner över.

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@T-rex Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte.Det ska vara 0,5 citron.

T-rex

2013-09-18

Citron, hur mycket? 5 vad då?

Caroline

2013-09-08

Ändrade lite soppan men den blev jätte god .

Britta/webbredaktionen

2013-09-02

@Carin. Vi har skrivit fel. Det ska vara 8 dl vatten och 2 dl grönsaksfond.

Carin

2013-08-30

12 dl grönsaksfond????

Gunilla

2012-11-26

Otroligt god soppa som serverades som förrätt på min dammiddag. Den uppskattades!

Åsa

2012-02-08

Den här soppan var jättegod, roliga och goda smaker!

Förvirrad

2012-01-28

Varför står det "Bryn lök och vitlök" när receptet bara innehåller vitlök? Mvh

Annika/webbredaktionen

2012-01-17

@ANna - färsk mynta har vi valt till det här receptet.

ANna

2012-01-17

Färsk mynta eller myntaolja????

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)
14 st
  • Ingredienser (14)
  • 1 klyftad gul lök
  • 2 skivade vitlöksklyftor
  • 1 msk olivolja
  • 800 g skalad tärnad sötpotatis
  • 8 dl vatten
  • 3 msk grönsaksfond eller kycklingfond
  • 150 g getost
  • 0.5 citron, pressad saft
  • 0.5 tsk kajennpeppar
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 50 g pumpakärnor
  • 3 msk olivolja
  • 2 msk färsk mynta
  • 1.5 tsk salt

Sötpotatissoppa med getost och pumpakärnor

Betyg (1-5):
3.9 (157 betyg)

En gyllengul soppa med smak av vitlök och kajenne.

Tillagningstid: 20 minuter
Svårighetsgrad:Enkel
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Bryn försiktigt lök och vitlök i olivolja i en rymlig kastrull i 2 minuter. Lägg i sötpotatisen och slå på vatten och fond. Koka tills potatisen mjuknat, cirka 15 minuter.
  2. Tillsätt 3/4 av getosten, citronsaft och kryddor. Mixa med en stavmixer till en slät soppa. Späd eventuellt med mer vatten om soppan blir för tjock.
  3. Rosta pumpakärnorna i en torr het panna 3–4 minuter. Rör om hela tiden, de bränner lätt vid.
  4. Mixa eller mortla olivolja med mynta. Toppa soppan med resten av getosten, ringla över myntaoljan och strö över de rostade pumpakärnorna.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Dina

2017-09-13

Väldigt god höstsoppa. Vi utökade mängden vitlök och kryddor efter vår smak.

Anna

2017-01-04

Jag lägger till kokosmjölk vilket blir kanon!

Mimi

2015-10-23

Kanongott!!! Rekommendera jag verkligen! Till och med två-åriga dottern åt med god aptit 😀

Stina

2015-09-29

Supergod! Lyckades frälsa en som "inte gillar getost". Myntaoljan är viktig som kontrast till getostsmaken. Glömde rosta pumpakärnor men det gör jag nästa gång.

Rebecca

2015-09-25

Myntan gör allt, skippa den inte! Soppan är rätt "tung" och myntan friskar upp och ger sötpotatisen en ny dimension. Vi använde fetaost istället för getost - funkar utmärkt!

Em

2015-09-22

Supergod! Lyxig och snygg att servera. Perfekt om man vill bjuda någon på middag en dag mitt i veckan!

Sandra

2015-07-21

Godaste soppan jag har ätit! Älskar att myntan ger rätten en helt ny dimension.

Robert

2015-06-29

Fantastisk soppa. Är jättegod tillsammans med Gewurstraminer. Vi drack Comtes d'Isenbourg (2187), perfekt!

Nic

2015-06-13

Jättegod men ska skippa myntan nästa gång, passade inte alls.

Bernt

2015-01-08

Min absoluta favorit. Krämigt god. Färsk mynta krävs. Ett gott nybakat potatisbröd till passar utmärkt.

åsa

2014-11-09

God och mättande. Jag hade ingen färsk mynta hemma utan tog torkad istället. Det var synd för det smakade nästan ingen mynta alls. Nästa gång ska jag använda färsk

sofie

2014-11-09

godaste soppan jag ätit

Erika

2014-10-26

Helt suverän! Hade ingen olivolja hemma, gick lika bra att bara hacka myntan och strö över soppan.

Ellinor

2014-01-13

Jättegott! Myntaoljan passade perfekt till! Detta kommer vi bjuda på nästa gång vi har vänner över.

Britta/webbredaktionen

2013-09-19

@T-rex Vi har ett tillfälligt fel på våra recept, decimaltecknet visas inte.Det ska vara 0,5 citron.

T-rex

2013-09-18

Citron, hur mycket? 5 vad då?

Caroline

2013-09-08

Ändrade lite soppan men den blev jätte god .

Britta/webbredaktionen

2013-09-02

@Carin. Vi har skrivit fel. Det ska vara 8 dl vatten och 2 dl grönsaksfond.

Carin

2013-08-30

12 dl grönsaksfond????

Gunilla

2012-11-26

Otroligt god soppa som serverades som förrätt på min dammiddag. Den uppskattades!

Åsa

2012-02-08

Den här soppan var jättegod, roliga och goda smaker!

Förvirrad

2012-01-28

Varför står det "Bryn lök och vitlök" när receptet bara innehåller vitlök? Mvh

Annika/webbredaktionen

2012-01-17

@ANna - färsk mynta har vi valt till det här receptet.

ANna

2012-01-17

Färsk mynta eller myntaolja????

Liknande recept

Rökt lax och spenat i paket

(0)

Bakad potatis med tofuskagenröra

(3)

Rågmacka med tonfiskröra

(4)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies