Sötpotatisburgare
  • Tid 25 min

Sötpotatisburgare

3.61 (28 betyg)

En ny variant på burgare tas tacksamt emot. Mums!

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 14

Ingredienser

6 portioner
  • 1 gul lök
  • 2 vitlöksklyftor
  • 7 dl skalad, fint riven sötpotatis (ca 700 g)
  • 3.5 dl havregryn
  • 1.5 msk raps- eller olivolja
  • 2 ägg
  • 0.5 tsk salt
  • 2 krm nymalen svartpeppar
  • 2 msk hackad färsk basilika
  • olja till stekning
Vitlöksmajonnäs:
  • 1 finhackad vitlöksklyfta
  • 0.5 msk sambal oelek
  • 1 dl majonnäs
Tillbehör:
  • hamburgerbröd, skivade avokador, skivad rödlök, färsk spenat, skivad tomat, solrosskott
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och riv lök och vitlök. Blanda alla ingredienser och forma burgare.

  2. 2

    Stek i olja på ganska låg värme på båda sidor till fin färg, 8–10 min. Salta och peppra ev lite extra.

  3. 3

    Lägg ihop burgare med tillbehören och vitlöksmajonnäs.

Vitlöksmajonnäs:

  1. 1

    Blanda vitlök och sambal oelek med majonnäsen.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Använd havregryn på rent havre och glutenfria hamburgerbröd för glutenfria burgare.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Anna

    Mycket gott!!

  • Louise

    Ok smak, omöjligt att steka biffen i ett stycke.

  • Christine Persson

    Jättegott!!!