Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En rätt som är himlans enkel och god att göra. Servera som förrätt med bröd eller till buffé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 150 g djupfryst laxfilé
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 lime, pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 2 tärnade avokado
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 hackad röd lök
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1.5 krm salt
  • Garnering:
  • 1.5 msk plockad färsk koriander
  • 1 lime, skuren i klyftor

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta, peppra och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 timme. Varva sedan lax och limespad med räkor, grönsaker och lök i portionsglas.
  2. Garnera med koriander och limeklyftor. Pressa eventuellt över lite extra limesaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Snabbgravad limelax med räkor och avokado
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 150 g djupfryst laxfilé
  • 0.5 krm vitpeppar
  • 2 lime, pressad saft
  • 200 g skalade räkor
  • 2 tärnade avokado
  • 1 tärnad gul paprika
  • 1 hackad röd lök
  • 1 msk klippt gräslök
  • 1.5 krm salt
  • Garnering:
  • 1.5 msk plockad färsk koriander
  • 1 lime, skuren i klyftor

Snabbgravad limelax med räkor och avokado

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(9)

En rätt som är himlans enkel och god att göra. Servera som förrätt med bröd eller till buffé.

Tillagningstid: 1 timme 20 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Halvtina laxen och skär den i små tärningar. Salta, peppra och blanda den med limesaften. Låt stå i kylen ca 1 timme. Varva sedan lax och limespad med räkor, grönsaker och lök i portionsglas.
  2. Garnera med koriander och limeklyftor. Pressa eventuellt över lite extra limesaft.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!