Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål
Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål
  • Tid 20 min + tid för löken att kallna

Smörrebröd rostbiff, currymajonnäs och svartkål

3 (1 betyg)

  • Tillagningstid 20 min + tid för löken att kallna
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 stycken
  • 1 msk olivolja
  • 60 g ansade blad svartkål
  • 1 tsk flingsalt
  • 4 skivor danskt rågbröd eller kavring
  • smör
  • 1 äpple, skalat och finstrimlat
  • 80 g tunt skivad rostbiff
Snabbpicklad rödlök:
  • 1 dl vatten
  • 0.5 dl strösocker
  • 2 msk ättiksprit (12 %)
  • 1 rödlök, i ringar
Currymajonnäs:
  • 1.5 dl majonnäs
  • 1 tsk curry
  • 0.5 tsk strösocker
  • 1 krm salt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Picklad rödlök: Värm vatten, socker och ättika tills sockret lösts upp. Lägg ner löken och häll över i en skål. Ställ in i kylen.

  2. 2

    Blanda majonnäsen med curry, socker och salt.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna. Slunga hastigt runt svartkålsbladen. Krydda med flingsalt. Lägg upp på fat. Låt svalna.

  4. 4

    Bred smör på brödskivorna och lägg på svartkålsbladen. Lägg på en klick currymajonnäs och äpple. Toppa med skivad rostbiff och picklad rödlök.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Om du vill göra i för väg måste du röra ner äpplet i majonnäsen (det blir brunt annars).
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Michael

    Jag söker T-röd, röd-sprit och får "roliga" recept på smörrebröd! Er sökfunktion är inte bra. Maria