Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Klassiskt smörrebröd i nytolkning med syrad fänkålssallad och rökt fisk.

4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • Fänkålssallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g ansad strimlad fänkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • ;:
  • 150 g varmrökt sik, makrill eller böckling
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl färska örter

Gör så här

  1. Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. Häll ättikslagen över fänkålen och låt dra i kylskåp minst 12 timmar. Sila bort lagen.
  2. Blanda en dressing på olivolja, vinäger, citronskal och salt. Vänd ner fänkålen.
  3. Fördela fisken på de fyra bröden. Lägg lite fänkålssallad ovanpå, toppa med purjolök och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Inlagd sill

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)
11 st
  • Fänkålssallad:
  • 0.5 dl ättiksprit (12 %) (12 %)
  • 1 dl strösocker
  • 1.5 dl vatten
  • 300 g ansad strimlad fänkål
  • 0.5 dl olivolja
  • 2 msk vit balsamvinäger
  • 0.5 citron, finrivet skal
  • ;:
  • 150 g varmrökt sik, makrill eller böckling
  • 4 skivor danskt rågbröd
  • 1 dl strimlad purjolök
  • 1 dl färska örter

Smörrebröd med varmrökt sik, syrad fänkål och örter

Betyg (1-5):
4 (4 betyg)

Klassiskt smörrebröd i nytolkning med syrad fänkålssallad och rökt fisk.

4 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka en lag på ättiksprit, socker och vatten. Låt svalna.

Fänkålssallad

  1. Häll ättikslagen över fänkålen och låt dra i kylskåp minst 12 timmar. Sila bort lagen.
  2. Blanda en dressing på olivolja, vinäger, citronskal och salt. Vänd ner fänkålen.
  3. Fördela fisken på de fyra bröden. Lägg lite fänkålssallad ovanpå, toppa med purjolök och färska örter.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Bowl med sashimilax

(2)

Tomatsoppa och toast fylld med parmesan- och cannellinikräm

(15)

Melonsallad med kallrökt lax

(2)

Grillade ägg på salladsbädd

(3)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Grillade risspett med dippsås

(0)

Inlagd sill

(15)

Mini- janssons med soltorkad tomat, pinjenötter och parmesan

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies