Sliders med halloumi och BBQ-sås
  • Tid 1 tim
  • Ugn 225º

Sliders med halloumi och BBQ-sås

3.25 (4 betyg)

Baka egna små slidersbröd och fyll dem med nystekt halloumi och bbq-sås. Toppa med kryddig rucola, krispig rödlök och söta tomater.

  • Tillagningstid 1 tim
  • Ingredienser 14
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

12 stycken
  • 200 g halloumi
  • olivolja, till stekning
  • 30 g rucola
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 100 g körsbärstomat, skivade
  • barbequesås
  • 1 kruka basilika eller persilja
Slidersbröd:
  • 6 dl vetemjöl
  • 2 tsk bakpulver
  • 1 tsk salt
  • 3 dl gräddfil
  • 2 dl mjölk
  • 1 msk skalade sesamfrön, till topping
Dryckestips:
  • Carlsberg non alcoholic organic
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda ihop de torra ingredienserna till brödet i en bunke. Häll i gräddfil och mjölk och rör ihop till en jämn smet. Fördela smeten i 12 amerikanska muffinsformar (för cupcakes) och strö över sesamfröna. Grädda mitt i ugnen ca 10 min. Låt kallna och dela sedan på mitten.

  2. 2

    Skär halloumin i bitar så den passar bröden. Hetta upp olja i en stekpanna och lägg i ostbitarna. Bygg burgare med bröden, rucola, lök, tomat, osten, BBQ-sås och basilika eller persilja.

Sätt ett betyg

3 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Coop

    Hej Hanna och Marja! Använd stora cupcakesformar så fastnar inte bröden lika lätt. Lycka till i köket! /Elsa, webbredaktör

  • Marja

    Bröden fastnar i muffinsformarna

  • Hanna

    Bröden fastnar i muffinsformarna