Skaldjursgryta med bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grundstommen för en god soppa kräver en smakrik buljong. Har du inte det passar en färdig soppa utmärkt. Snabblagat, mustigt och faktiskt riktigt lyxigt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl färdig fisk- och skaldjurssoppa (Kelda)
  • 200 g rensad bläckfisk, i bitar
  • 150 g tunt strimlad fänkål
  • 3 strimlade salladslökar
  • 150 g skivade champinjoner
  • 320 g skaldjur i lake
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 msk plockad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Gör så här

  1. Koka upp soppan i en gryta. Lägg i bläckfisk, grönsaker och svamp. Koka upp och sjud soppan under lock ca 5 minuter. Lägg i avrunna skaldjur och hetta upp.
  2. Smaka av med salt och eventuellt lite currypasta. Till sist strö över lite koriander.

Servering

Servera med ris och en god baguette.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
9 st
  • Ingredienser (9)
  • 5 dl färdig fisk- och skaldjurssoppa (Kelda)
  • 200 g rensad bläckfisk, i bitar
  • 150 g tunt strimlad fänkål
  • 3 strimlade salladslökar
  • 150 g skivade champinjoner
  • 320 g skaldjur i lake
  • 1 tsk röd currypasta
  • 2 msk plockad färsk koriander
  • 0.5 tsk salt

Skaldjursgryta med bläckfisk

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(3)

Grundstommen för en god soppa kräver en smakrik buljong. Har du inte det passar en färdig soppa utmärkt. Snabblagat, mustigt och faktiskt riktigt lyxigt.

Tillagningstid: 25 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp soppan i en gryta. Lägg i bläckfisk, grönsaker och svamp. Koka upp och sjud soppan under lock ca 5 minuter. Lägg i avrunna skaldjur och hetta upp.
  2. Smaka av med salt och eventuellt lite currypasta. Till sist strö över lite koriander.

Servering

Servera med ris och en god baguette.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Fiskgryta med saffran och räkor

Betyg
Betyg
(74)
Spara recept

Färskostgratinerad lax

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Parmaklädd lax

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Gösfilé i paprika- och tomatsås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Sashimi nudelsallad

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)