Salt färskost med kummin och citron

Salt färskost med kummin och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter + 3 timmar att sila
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 5 dl filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 tsk kumminfrön, rostade
  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt

Gör så här

  1. Koka upp filmjölk och gräddfil i en kastrull. Värm till ca 52°.
  2. Häll massan i en silduk, saftmaja eller i ett kaffefilter i omgångar. Låt vasslen rinna bort, 3 timmar eller över natten.
  3. Smaksätt ostmassan med citronskal, kummin, gräslök och salt.

Tips

Vill du ha en syrligare färskost kan du ta yoghurt i stället för filmjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Salt färskost med kummin och citron
6 st
  • Ingredienser (6)
  • 5 dl filmjölk
  • 3 dl gräddfil
  • 0.5 citron, rivet skal
  • 1 tsk kumminfrön, rostade
  • 2 msk finhackad gräslök
  • salt

Salt färskost med kummin och citron

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Tillagningstid: 15 minuter + 3 timmar att sila
3 dl
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp filmjölk och gräddfil i en kastrull. Värm till ca 52°.
  2. Häll massan i en silduk, saftmaja eller i ett kaffefilter i omgångar. Låt vasslen rinna bort, 3 timmar eller över natten.
  3. Smaksätt ostmassan med citronskal, kummin, gräslök och salt.

Tips

Vill du ha en syrligare färskost kan du ta yoghurt i stället för filmjölk.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!