Saffransrisotto med tomater och fänkål
  • Tid 35 min

Saffransrisotto med tomater och fänkål

5 (1 betyg)

Krämig risotto med saffran och fänkål.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 15

Ingredienser

4 portioner
  • 8 dl vatten
  • 2 buljongtärningar
  • 2 dl vitt matlagningsvin
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 0.5 g saffran
  • 1 vitlöksklyfta, finhackad
  • 1 msk olivolja
  • 1 msk olivolja
  • 4 dl avorioris
  • 1 fänkål, tunt strimlad
  • 200 g körsbärstomater
  • 1 tsk salt
  • 0.5 tsk peppar
  • 40 g parmesan, finriven
  • 30 g rucola
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Koka upp vatten och buljongtärningar. Häll i vinet. Fräs lök, saffran och vitlök i olja i en annan kastrull. När löken är något mjuk tillsätt riset och fräs med under omrörning 1 min.

  2. 2

    Häll i en tredjedel av buljongen och låt koka in i riset på svag värme under lock. Tillsätt sedan resten av buljongen lite i taget till dess att allt kokat in, ca 20 min.

  3. 3

    Hetta upp olja i en stekpanna och stek tomaterna så att de blir lätt varma. Salta och peppra.

  4. 4

    Vänd ner parmesan och fänkål i riset och toppa med fänkålen, tomaterna och rucola.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar