Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel
  • Tid 20 min + tid i ugn
  • Ugn 225º

Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

0 (0 betyg)

Saffranspannkaka, en urgod och enkel klassiker som blir en fin avslutning på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

  • Tillagningstid 20 min + tid i ugn
  • Ingredienser 13
  • Ugnstemperatur 225º

Ingredienser

6 bufféportioner
  • smör
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 50 g sötmandel, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det gula)
  • salt
Tillbehör
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kanel
  • 1 dl rostade mandelspån
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 225°. Smöra sex små ugnsformar eller en stor. Blanda gröt, mandel, grädde, ägg, socker, saffran, apelsinskal och salt i en bunke och häll smeten i formen/formarna.

  2. 2

    Grädda mitt i ugnen tills pannkakan har fin färg och har stelnat, ca 18 min. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.

  3. 3

    Pudra kanel över de varma pannkakorna och servera genast med grädden och rostade mandelspån.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Garnera gärna med tunna strimlor av apelsinskal.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar