Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Saffranspannkaka, en urgod och enkel klassiker som blir en fin avslutning på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • smör
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 50 g sötmandel, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det gula)
  • salt
  • Tillbehör
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kanel
  • 1 dl rostade mandelspån

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra sex små ugnsformar eller en stor. Blanda gröt, mandel, grädde, ägg, socker, saffran, apelsinskal och salt i en bunke och häll smeten i formen/formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan har fin färg och har stelnat, ca 18 min. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  3. Pudra kanel över de varma pannkakorna och servera genast med grädden och rostade mandelspån.

Tips

Garnera gärna med tunna strimlor av apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



13 st
  • Ingredienser (13)
  • smör
  • 500 g färdig risgrynsgröt
  • 50 g sötmandel, finhackad
  • 1 dl vispgrädde
  • 2 ägg
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 g saffran
  • 0.5 apelsin, finrivet skal (endast det gula)
  • salt
  • Tillbehör
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk vaniljsocker
  • kanel
  • 1 dl rostade mandelspån

Saffranspannkakor med apelsin, kanel och mandel

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Saffranspannkaka, en urgod och enkel klassiker som blir en fin avslutning på julbordet. Recept av: Eleonora Von Essen och Foto: Eva Hildén Smith

Tillagningstid: 20 min + tid i ugn
Ugnstemperatur:225º
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Sätt ugnen på 225°. Smöra sex små ugnsformar eller en stor. Blanda gröt, mandel, grädde, ägg, socker, saffran, apelsinskal och salt i en bunke och häll smeten i formen/formarna.
  2. Grädda mitt i ugnen tills pannkakan har fin färg och har stelnat, ca 18 min. Vispa grädden tillsammans med vaniljsockret.
  3. Pudra kanel över de varma pannkakorna och servera genast med grädden och rostade mandelspån.

Tips

Garnera gärna med tunna strimlor av apelsinskal.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies