För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Saffransmuffins med frosting

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Gulliga små saffransmuffins med frosting blir perfekt till fikat. Muffinsarna ger en alldeles lagom första dos av julens smaker.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 dl strösocker
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 300 g färskost naturell
  • Frosting:
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Gör så här

  1. Mortla ½ msk av sockret med saffran. Vispa ägg, saffranssocker och resten av sockret pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  3. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsen.

Tips

Grädda muffinsen i miniformar, minska då tiden i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Linda! Det ska vara 300 g färskost i smeten. Lycka till och God jul :)

Linda

2019-12-23

Hur mycket färskost i smeten?!?

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Lena! Det ska vara färskost i både smet och frosting, tack för att du uppmärksammade det, vi har nu ändrat i receptet! Lycka till med bakandet!

Lena

2019-12-04

Ska färskosten vara i smeten... ska den inte vara i frostingen eller??

Checkbox Coop

2019-12-02

Hej Alexandra! Det stämmer att det ska vara 1dl mjöl. Lycka till med bakandet!

Alexandra

2019-11-28

1 dl vetemjöl? Det låter lite med tanke på ägg- och sockermängden.

Liknande recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Kalkon- och färskosttoast

(8)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Fetaosttoast

(7)

Enkel cheesecake

(59)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 dl strösocker
  • 1 påse saffran (0,5 g)
  • 3 ägg
  • 1 dl vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 krm salt
  • 300 g färskost naturell
  • Frosting:
  • 75 g smör, rumsvarmt
  • 100 g färskost naturell
  • 2 msk florsocker
  • 1 citron, finrivet skal (endast det gula)

Saffransmuffins med frosting

Betyg (1-5):
3.22 (9 betyg)

Gulliga små saffransmuffins med frosting blir perfekt till fikat. Muffinsarna ger en alldeles lagom första dos av julens smaker.

Tillagningstid: 40 min + tid att svalna
Ugnstemperatur:200º
16 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Mortla ½ msk av sockret med saffran. Vispa ägg, saffranssocker och resten av sockret pösigt med elvisp. Blanda de torra ingredienserna och häll ner i äggsmeten tillsammans med färskosten. Vispa försiktigt till en jämn smet.
  2. Fördela smeten i 16 muffinsformar och grädda mitt i ugnen ca 15 min. Låt svalna.
  3. Vispa ihop ingredienserna till frostingen. Spritsa eller klicka frostingen på muffinsen.

Tips

Grädda muffinsen i miniformar, minska då tiden i ugnen.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Checkbox Coop

2019-12-23

Hej Linda! Det ska vara 300 g färskost i smeten. Lycka till och God jul :)

Linda

2019-12-23

Hur mycket färskost i smeten?!?

Checkbox Coop

2019-12-10

Hej Lena! Det ska vara färskost i både smet och frosting, tack för att du uppmärksammade det, vi har nu ändrat i receptet! Lycka till med bakandet!

Lena

2019-12-04

Ska färskosten vara i smeten... ska den inte vara i frostingen eller??

Checkbox Coop

2019-12-02

Hej Alexandra! Det stämmer att det ska vara 1dl mjöl. Lycka till med bakandet!

Alexandra

2019-11-28

1 dl vetemjöl? Det låter lite med tanke på ägg- och sockermängden.

Liknande recept

Apelsin- och mandelkaka med topping

(3)

Smördegspizza med mango och apelsin

(3)

Kalkon- och färskosttoast

(8)

Pascha med hallon och blåbär

(6)

Jordgubbsglass med basilika

(11)

Fetaosttoast

(7)

Enkel cheesecake

(59)

Passionsfrukt- och jordgubbs-cheesecake

(13)