För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Rotfruktssoppa med getost och honung

Betyg (1-5):
3.74 (38 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g rotfrukter t ex morot, palsternacka och rotselleri
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk honung
  • 200 g getost
  • 2 hackad färsk timjan
  • krutonger
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette
  • 2 msk olivolja
  • finsalt

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost, timjan och krutonger.

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär en halv baguette i tärningar. Ringla över olivolja och strö över finsalt. Rosta i ugnen 5-10 minuter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta Magnusson

2012-09-16

Det här är en riktig höjdare! Fantastisk smakkombination! Agneta

Liknande recept

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

(0)

Tonfiskpizza

(9)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(8)

Croque madame med dressad vintersallad

(0)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Tostada med svarta bönor och fetaost

(3)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)
17 st
  • Ingredienser (17)
  • 800 g rotfrukter t ex morot, palsternacka och rotselleri
  • Soppa:
  • 1 msk olivolja
  • 1 hackad gul lök
  • 1 vitlöksklyfta
  • 8 dl vatten
  • 2 dl vitt vin
  • 2 msk konc grönsaksfond eller kycklingfond
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 2 dl grädde
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 2 msk honung
  • 200 g getost
  • 2 hackad färsk timjan
  • krutonger
  • Krutonger:
  • 0.5 baguette
  • 2 msk olivolja
  • finsalt

Rotfruktssoppa med getost och honung

Betyg (1-5):
3.74 (38 betyg)

Välj dina favoriter bland rotfrukter och koka en mustig soppa . Toppa den med getost och timjan och servera med spröda krutonger.

Tillagningstid: 20 minuter
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär rotfrukterna i mindre bitar. Hetta upp olivolja i en rymlig kastrull. Bryn lök och vitlök 2-3 minuter.
  2. Tillsätt rotfrukter, vatten, vin och fond. Salta och peppra. Koka tills rotfrukterna mjuknat, cirka 15 minuter.
  3. Tillsätt grädde och låt koka upp igen.
  4. Mixa soppan med en stavmixer till en slät konsistens. Ringla över honung och toppa med getost, timjan och krutonger.

Krutonger

  1. Sätt ugnen på 225 grader. Skär en halv baguette i tärningar. Ringla över olivolja och strö över finsalt. Rosta i ugnen 5-10 minuter

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Agneta Magnusson

2012-09-16

Det här är en riktig höjdare! Fantastisk smakkombination! Agneta

Liknande recept

Kryddig korv i tortillabröd med heta tillbehör

(0)

Tonfiskpizza

(9)

Ciabatta med grillade grönsaker och taleggio

(8)

Croque madame med dressad vintersallad

(0)

Tapenadfylld färsrulle med picklad rödlök

(1)

Tostada med svarta bönor och fetaost

(3)

Tomatsoppa med fetaost

(26)

Tomatsoppa med pizzasnurror

(20)