Rostbiff Bourguignon
  • Tid 85 min
  • Ugn 175º

Rostbiff Bourguignon

0 (0 betyg)

Vinkokt kött med stekta jordärtskockor och färska timjankvistar på en bädd av färsk pasta.

  • Tillagningstid 85 min
  • Ingredienser 11
  • Ugnstemperatur 175º

Ingredienser

8 portioner
Ingredienser:
  • 1.3 kg rostbiff Bourguignonne
  • 2 krm salt (eller efter smak)
  • 1 krm peppar (eller efter smak)
  • 1 dl rött madeiravin eller matlagningsvin
  • 1 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 50 g smör
  • 600 g skalade jordärtskockor
  • 1 msk smör till stekning
  • 0.5 tsk salt
  • 4 msk små toppkvistar timjan
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Lägg steken i en ugnsform, salta och peppra. Stick in en köttermometer så att spetsen kommer i mitten av den tjockaste delen. Häll vin över steken och vatten runt om samt smula ner buljongtärningen. Stek köttet ca 75 minuter till 60º. Ös steken då och då. Späd eventuellt med mera vatten. Tag upp steken och vira in den i folie. Sila skyn och späd eventuellt med lite mera vin.

  2. 2

    Skär jordärtskockorna i ca 1/2 cm tjocka skivor. Hetta upp matfett i en stekpanna och stek jordärtskockorna ca 5 minuter. Salta och strö över timjan.

  3. 3

    Skiva köttet, häll över skyn och servera med jordärtskockor.

Servering

Servera med färsk pasta.
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar