Rostad sötpotatis och biffsallad
  • Tid 90 min
  • Ugn 175-225º

Rostad sötpotatis och biffsallad

4.67 (3 betyg)

Att först tillaga köttet och därefter låta det ligga i en god marinad är ett smart drag. Det gör köttet både saftigt och ger extra mycket smak. Servera med en härlig sallad på sötpotatis, gurka och spenat. Smaksätt slutligen med lime, sesamolja och mynta och bjud in familj och vänner!

  • Tillagningstid 90 min
  • Ingredienser 23
  • Ugnstemperatur 175-225º

Ingredienser

6 portioner
  • 600 g ryggbiff i bit
  • 1 msk flingsalt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1 msk smör
  • 2 msk japansk soja
  • 1 tsk sesamolja
  • 1 tsk vitvinsvinäger
  • 0.5 rödlök, finhackad
Sötpotatissallad:
  • 1 kg sötpotatis
  • 1 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta, finriven
  • 1 tsk salt
  • 1 liten gurka
  • 1 lime, finrivet skal (endast det gröna) och saft
  • 2 tsk sesamolja
  • 1 msk flytande honung
  • 0.5 msk vitvinsvinäger
  • 1 kruka mynta, grovhackad
  • 1 liten rödlök, skivad
  • 70 g babyspenat
  • 1 msk rostade sesamfrön
  • 1 röd chili, tunt skivad
  • 1 tsk flingsalt
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Salta och peppra biffen. Bryn den runt om i smör i en riktigt het panna. Lägg köttet i en ugnsform och stick in en termometer. Rosta mitt i ugnen till en innertemperatur på 55˚. Ta ut och låt köttet vila ca 30 min innan den skärs i skivor, sedan i strimlor. Blanda soja, sesamolja, vinäger och lök. Vänd runt med köttet, låt marinera ca 20 min.

  2. 2

    Höj ugnsvärmen till 225˚. Tvätta och skär sötpotatisen i bitar. Vänd runt i olja och vitlök på en plåt med bakplåtspapper. Salta och rosta mitt i ugnen till fin krispig yta 15–20 min.

  3. 3

    Skala och tärna gurkan fint. Blanda gurkan med lime, sesamolja, honung, vinäger och mynta. Vänd ihop sötpotatisen med lök, spenat och gurksalsan. Varva potatissalladen med det marinerade köttet på ett serveringsfat och toppa med sesamfrön och chili. Strö över flingsalt.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Entrecôte eller oxfilé passar också bra.
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar