Rökt lax och spenat i paket
  • Tid 25 min
  • Ugn 150º

Rökt lax och spenat i paket

0 (0 betyg)

Vardagslyxig snabbmat med lax, ägg och spenat i paket som även fungerar till brunch. Recept av: Mai-Lis Hellénius och foto: Ulrika Ekblom

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 8
  • Ugnstemperatur 150º

Ingredienser

4 portioner
  • 1 gul lök, hackad
  • 2 msk olivolja
  • 150 g babyspenat
  • 2 krm riven muskot
  • salt och svartpeppar
  • 2 hårdkokta ägg
  • 300 g skivad kallrökt lax
Till servering
  • kokt färskpotatis och en grönsallad
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Sätt ugnen på 150°. Stek löken i olja i en stekpanna tills den är mjuk utan att få färg. Lägg ner spenaten och vänd runt tills den sjunkit ihop.

  2. 2

    Krydda med muskot och smaka av med salt och peppar. Fördela spenaten i mitten på ena halvan av fyra smör-/ bakplåtspapper (mått ca 40 x 40 cm). Hacka äggen och lägg ovanpå.

  3. 3

    Lägg laxskivorna runt om och vik över den andra halvan av papperet. Tvinna ihop papperskanterna med varandra så det ser ut som en calzonepizza.

  4. 4

    Lägg knytena på en ugnsplåt och tillaga mitt i ugnen ca 10 min. Servera med kokt färskpotatis och en grönsallad.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar