Rödbets- och chokladkaka
  • Tid 100 min
  • Ugn 200-175º

Rödbets- och chokladkaka

3.16 (31 betyg)

  • Tillagningstid 100 min
  • Ingredienser 9
  • Ugnstemperatur 200-175º

Ingredienser

12 portioner
  • 500 g färska rödbetor
  • 150 g mörk blockchoklad
  • 3 ägg
  • 4 dl socker
  • 2 dl olja
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 3 dl vetemjöl
  • 3 tsk bakpulver
Garnering:
  • 1.5 msk florsocker
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Borsta rödbetorna väl och koka dem mjuka i så mycket saltat vatten att det täcker (1 tsk salt per 5 dl vatten), det tar ca 20 minuter. Skala och låt dem kallna. Sätt ugnen på 200°.

  2. 2

    Finriv rödbetorna. Bryt chokladen i mindre bitar och smält den enligt anvisning på förpackningen. Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i choklad, rödbetor, olja, vaniljsocker och till sist mjölet blandat med bakpulvret. Rör till en slät smet. Häll den i en smord och bröad bakform.

  3. 3

    Sätt in formen i nedre delen av ugnen. Minska värmen till 175° efter ca 10 minuter. Grädda totalt 50-60 minuter. Känn med provsticka, kakan behöver inte vara riktig helt genomgräddad.

  4. 4

    Låt kakan svalna innan den stjälps upp och sikta över lite florsocker.

Sätt ett betyg

1 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • tcuguh

    Heavenly 200g mork choklad 1msk cocoa blandat oil o flyttade margarin