Rödbetor med pumpafrösmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Servera nyskördade primörer med ett nötigt smör och färska örter. Vackert och gott!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 10 medelstora rödbetor
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.25 dl färsk timjan, några kvistar
  • 1 dl pumpafrön
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka, det tar mellan 30 minuter och 1 timme beroende på storlek, använd provsticka. Gör under tiden pumpafrösmöret. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Tillsätt smör, salt, peppar och vitlök och rör om.
  2. Ta pannan från värmen, häll upp blandningen i en liten skål och ställ i kylen så att smöret stelnar. Häll av vattnet från rödbetorna när de är klara. Skala eller gnid av skalet. Använd gärna tunna gummihandskar.
  3. Skär betorna i stora bitar och lägg på ett fat. Strö över rivet citronskal, timjan och fördela smöret på de varma rödbetorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegobiffar i ugn

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 10 medelstora rödbetor
  • 1 citron, rivet skal
  • 0.25 dl färsk timjan, några kvistar
  • 1 dl pumpafrön
  • 50 g smör
  • 0.5 tsk flingsalt
  • 1 krm svartpeppar
  • 1 finhackad vitlöksklyfta

Rödbetor med pumpafrösmör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(0)

Servera nyskördade primörer med ett nötigt smör och färska örter. Vackert och gott!

Tillagningstid: 1 timme 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka rödbetorna mjuka, det tar mellan 30 minuter och 1 timme beroende på storlek, använd provsticka. Gör under tiden pumpafrösmöret. Rosta fröna i en torr stekpanna tills de fått färg. Tillsätt smör, salt, peppar och vitlök och rör om.
  2. Ta pannan från värmen, häll upp blandningen i en liten skål och ställ i kylen så att smöret stelnar. Häll av vattnet från rödbetorna när de är klara. Skala eller gnid av skalet. Använd gärna tunna gummihandskar.
  3. Skär betorna i stora bitar och lägg på ett fat. Strö över rivet citronskal, timjan och fördela smöret på de varma rödbetorna.

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Morotsnudelsallad med biff

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Vegobiffar i ugn

Betyg
Betyg
(11)
Spara recept

Köttbullar med rivna morötter och ingefära

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Gräddkokta rotfrukter med soltorkade tomater

Betyg
Betyg
(45)
Spara recept

Brieostpaj

Betyg
Betyg
(28)
Spara recept

Rostade rotfrukter med saffransaioli

Betyg
Betyg
(8)
Spara recept

Rostade rotsaker med spenatpesto och pocherat ägg

Betyg
Betyg
(23)
Spara recept

Julkalkon med cidersås

Betyg
Betyg
(8)