Rimmad röding med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Rimmad fisk är gott till potatissallad, nykokt färskpotatis eller på bröd. Denna röding serveras med en hovmästar-crème fraiche. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 2 rödingfiléer (alt ca 600 g laxfilé)
  • 4 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 dillkvistar
  • Hovmästar-crème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hovmästarsås eller gravlaxsås
  • Till servering
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 dillkvist
  • 1 citron

Gör så här

  1. Gnid in fiskfiléerna med en blandning av salt och socker. Smula över rosépeppar och dra något varv med pepparkvarnen.
  2. Låt ligga ca 15 min i rumstemperatur. Lägg ihop filéerna med dill emellan och slå in i smör- eller bakplåtspapper. Lägg paketet i en tättslutande påse och låt ligga i kylen 2 dygn. Vänd paketet några gånger under tiden.
  3. Blanda ihop crème fraiche och hovmästarsås. Häll bort vätskan som bildats, ta bort dillen och skär upp rödingen i sneda tunna skivor. Smula över lite mer rosépeppar, garnera med dill och servera med citron och såsen.

Tips

Såsen är supergod till all annan fisk du serverar i sommar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)
11 st
  • Ingredienser (11)
  • 2 rödingfiléer (alt ca 600 g laxfilé)
  • 4 msk salt
  • 2 msk strösocker
  • 0.5 msk rosépeppar
  • 0.5 tsk vitpeppar eller svartpeppar
  • 2 dillkvistar
  • Hovmästar-crème fraiche
  • 2 dl crème fraiche
  • 0.5 dl hovmästarsås eller gravlaxsås
  • Till servering
  • 1 tsk rosépeppar
  • 1 dillkvist
  • 1 citron

Rimmad röding med rosépeppar

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
5 (1 betyg)

Rimmad fisk är gott till potatissallad, nykokt färskpotatis eller på bröd. Denna röding serveras med en hovmästar-crème fraiche. Recept av Lena Söderström

Tillagningstid: 10 min + 2 dygn
6 bufféportioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Gnid in fiskfiléerna med en blandning av salt och socker. Smula över rosépeppar och dra något varv med pepparkvarnen.
  2. Låt ligga ca 15 min i rumstemperatur. Lägg ihop filéerna med dill emellan och slå in i smör- eller bakplåtspapper. Lägg paketet i en tättslutande påse och låt ligga i kylen 2 dygn. Vänd paketet några gånger under tiden.
  3. Blanda ihop crème fraiche och hovmästarsås. Häll bort vätskan som bildats, ta bort dillen och skär upp rödingen i sneda tunna skivor. Smula över lite mer rosépeppar, garnera med dill och servera med citron och såsen.

Tips

Såsen är supergod till all annan fisk du serverar i sommar.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Laxsallad med lime och jordnötter

Betyg
Betyg
(19)
Spara recept

Lutfisk med kryddpeppar och brynt smör

Betyg
Betyg
(4)
Spara recept

Tonfisksallad med vita bönor

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Toscansk lax i ugn med råstekt rotselleri

Betyg
Betyg
(7)
Spara recept

Laxsida med couscoussallad

Betyg
Betyg
(17)
Spara recept

Snabbrimmad halstrad lax med äppelsalsa

Betyg
Betyg
(14)
Spara recept

Lax med salsa verde

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Pastasallad med sparris och kallrökt lax

Betyg
Betyg
(60)