Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Både barn och vuxna brukar älska att gnaga på ribs, gärna med bbq-smak. Koka och glaza dem själv och servera med nyrostade sötpotatisstavar.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (13)
  • 1 kg kamben
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • Glaze:
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 1 dl barbequesås
  • 6 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk chilipeppar ancho style
  • Sötpotatisstavar:
  • 400 g sötpotatisstavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en kastrull. Häll på vattnet så att benen täcks, salta. Koka ca 30 min med lock.
  2. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 5 min, rör då och då. Ta upp kambenen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med glazen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd benen och pensla några gånger under tillagningen.

Sötpotatisstavar:

  1. Vänd runt sötpotatisstavarna med olja och salt och lägg i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kambenen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

Servering

Servera gärna med majonnäs smaksatt med srirachasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens enkla pastasallad

(17)

Marockanska lammfärsburgare med harissadressing

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Älgköttbullar

(13)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Japansk färs- och kålpanna

(3)
13 st
  • Ingredienser (13)
  • 1 kg kamben
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 liter vatten
  • 2 msk salt
  • Glaze:
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 1 dl barbequesås
  • 6 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk chilipeppar ancho style
  • Sötpotatisstavar:
  • 400 g sötpotatisstavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Både barn och vuxna brukar älska att gnaga på ribs, gärna med bbq-smak. Koka och glaza dem själv och servera med nyrostade sötpotatisstavar.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en kastrull. Häll på vattnet så att benen täcks, salta. Koka ca 30 min med lock.
  2. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 5 min, rör då och då. Ta upp kambenen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med glazen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd benen och pensla några gånger under tillagningen.

Sötpotatisstavar:

  1. Vänd runt sötpotatisstavarna med olja och salt och lägg i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kambenen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

Servering

Servera gärna med majonnäs smaksatt med srirachasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Barnens enkla pastasallad

(17)

Marockanska lammfärsburgare med harissadressing

(0)

Grillplanka med chimichurripotatissallad

(3)

Hamburgare med bostondressing

(19)

Isbergssallad med bacon och blue cheese-dressing

(3)

Älgköttbullar

(13)

Lammkebabspett med fetaostdipp

(9)

Japansk färs- och kålpanna

(3)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies