Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Både barn och vuxna brukar älska att gnaga på ribs, gärna med bbq-smak. Koka och glaza dem själv och servera med nyrostade sötpotatisstavar.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 12 st
  • 1 kg kamben
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 1 dl barbequesås
  • 6 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk chilipeppar ancho style
  • Sötpotatisstavar:
  • 400 g sötpotatisstavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en kastrull. Häll på vattnet så att benen täcks, salta. Koka ca 30 min med lock.
  2. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 5 min, rör då och då. Ta upp kambenen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med glazen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd benen och pensla några gånger under tillagningen.

Sötpotatisstavar:

  1. Vänd runt sötpotatisstavarna med olja och salt och lägg i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kambenen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

Servering

Servera gärna med majonnäs smaksatt med srirachasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Örtfrittata - Coop

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)
12 st
  • Ingredienser 12 st
  • 1 kg kamben
  • 2 gula lökar, klyftade
  • 2 liter vatten
  • Glaze:
  • 1 dl japansk soja (t ex kikkoman)
  • 1 dl barbequesås
  • 6 vitlöksklyftor, finrivna
  • 1 röd chili, finhackad
  • 1 msk neutral olja
  • 0.5 tsk chilipeppar ancho style
  • Sötpotatisstavar:
  • 400 g sötpotatisstavar
  • 2 msk neutral olja
  • 1 tsk flingsalt

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg (1-5):
5 (1 betyg)

Både barn och vuxna brukar älska att gnaga på ribs, gärna med bbq-smak. Koka och glaza dem själv och servera med nyrostade sötpotatisstavar.

Tillagningstid: 60 min
Ugnstemperatur:225º
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Lägg kamben och lök i en kastrull. Häll på vattnet så att benen täcks, salta. Koka ca 30 min med lock.
  2. Lägg alla ingredienserna till glazen i en kastrull och låt småputtra ca 5 min, rör då och då. Ta upp kambenen och lägg på en plåt med bakplåtspapper. Pensla med glazen och tillaga mitt i ugnen ca 30 min. Vänd benen och pensla några gånger under tillagningen.

Sötpotatisstavar:

  1. Vänd runt sötpotatisstavarna med olja och salt och lägg i en ugnssäker form. Rosta mitt i ugnen tillsammans med kambenen tills de har fått fin färg, ca 15 min.

Servering

Servera gärna med majonnäs smaksatt med srirachasås.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Vegopizza på kikärtsbotten - Coop

(3)

Kryddrubbad fläskytterfilé med mojo rojo - Coop

(7)

Mangobiffsallad med nudlar - Coop

(13)

Räksallad med japansk dressing - Coop

(79)

Köttfärssoppa tacostyle - Coop

(10)

Örtfrittata - Coop

(1)

Tacopaj med gräddfil, cocktailtomater och feferoni - Coop

(173)

Rågmacka med tonfiskröra - Coop

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies