Rau xeo chay
  • Tid 25 min

Rau xeo chay

4.33 (3 betyg)

Tofuwok med Asiens bästa smaker.

  • Tillagningstid 25 min
  • Ingredienser 17

Ingredienser

4 portioner
  • 125 g tofu, skuren i 1 cm bitar
  • 1 msk olja
  • 3 finhackade stjälkar citrongräs
  • 2 hackade vitlöksklyftor
  • 0.5 fint skivad purjolök (helst den vita delen)
  • 1 fint skivad salladskål
  • 150 g färsk svamp, t ex ostronskivling eller shitake, delade i bitar
  • 125 g sockerärtor
  • 70 g vattenkrasse
  • 6 minimajs
  • 1 tunt skivad röd chili
  • 1 dl grönsaksbuljong
  • 1 msk soja
  • 1 tsk råsocker
  • 1 msk fisksås
  • 0.5 krm salt
  • 0.5 krm peppar
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Hetta upp oljan i en wok och lägg i tofukuberna. Stek tills de är gyllene på alla sidor, ta sedan upp dem och låt rinna av på hushållspapper. Häll ur all olja förutom 1 msk ur woken och hetta upp den igen. Lägg i citrongräs, vitlök, purjo och stek i ca 1 minut. Lägg sedan i resten av grönsakerna och svampen, lite i taget och rör hela tiden. Tillsätt buljong, soja, socker och fisksås, rör om och täck woken. Låt steka på medelvärme cirka 6 minuter, rör om då och då. Blanda ner den stekta tofun, salta och peppra. Servera rätten tillsammans med jasminris.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar