Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg (1-5):
4.21 (29 betyg)

Currydoftande bollar, frasiga på ytan och krämiga inuti.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 18 st
  • 1 dl quinoa (3-4 dl kokt)
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk curry
  • olja att steka i
  • Limeyoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt (10 %)
  • 3 msk majonnäs
  • 3 tsk pressad limesaft
  • örtsalt
  • Till servering
  • 1 röd paprika
  • 70 g sockerärter
  • 100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)
  • 1 liten rödlök
  • 4 tortilla - eller tunnbröd

Gör så här

  1. Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock ca 15 min. Förbered grönsakerna till serveringen: Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor.
  2. Blanda ägg, mandelmjöl, ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, ca 5 min. Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortillabröd.

Limeyoghurt

  1. Blanda yoghurten med majonnäs och limesaft till en sås. Smaka av med örtsalt.

Tips

Quinoabollar passar även att servera till pasta eller bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-10-01

Gott och enkel vardagsmat!

Anna

2019-06-17

Supersmarrigt. En favorit, som vi gör ofta. Sonen på 4 år älskar maten. Kryddar på lite extra med curry.

Jurgita

2018-11-27

Gott! Ska säkert bjuda mina vegetarianer kompisar på denna rätt.

Maria

2018-05-31

Så gott! Familjens favorit numera

Linn

2017-09-08

Verkligen supergott! Kryddade på lite extra med vitlök, spiskummin och cayennepeppar.

Maja

2017-07-30

Bytte ut curryn mot basilika, oregano och spiskummin och serverade med pasta -jättegott!

Ulrika

2017-06-12

Gjorde hamburgare istället och serverade i bröd med dressing och sallad. Blev suveränt goda hamburgare =)

Malin

2017-01-21

Detta var så gott! Bytte curry till spiskummin och la till vitlök, serverade i tortillabröd med grönsaker, gräddfil och tacosås. Hela familjen gillade och barnen bad om att vi ska laga igen. Så succé!

Daniel

2016-09-21

Gott! Tänker att curryn med fördel kan bytas mot något rivigare men överlag lättlagat och gott!

Marie

2016-06-26

Goda, vi vuxna hade gärna haft mer sting i dem. Men barnen gillade dem skarpt!

Liknande recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Laxtaco

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Fish tacos deluxe

(32)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)
18 st
  • Ingredienser 18 st
  • 1 dl quinoa (3-4 dl kokt)
  • 2 ägg
  • 2 dl mandelmjöl
  • 1.5 dl riven ost
  • 0.5 dl ströbröd
  • 0.5 gul lök, finhackad
  • 1 msk japansk soja
  • 1 tsk curry
  • olja att steka i
  • Limeyoghurt
  • 2 dl naturell yoghurt (10 %)
  • 3 msk majonnäs
  • 3 tsk pressad limesaft
  • örtsalt
  • Till servering
  • 1 röd paprika
  • 70 g sockerärter
  • 100 g färsk vitkål eller spetskål (ca 4 dl strimlad)
  • 1 liten rödlök
  • 4 tortilla - eller tunnbröd

Quinoabollar med limeyoghurt i tortillawrap

Betyg (1-5):
4.21 (29 betyg)

Currydoftande bollar, frasiga på ytan och krämiga inuti.

Tillagningstid: 35 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skölj quinoan och lägg i en kastrull med 2 dl vatten. Koka under lock ca 15 min. Förbered grönsakerna till serveringen: Skär paprika, sockerärter, vitkål och rödlök i tunna strimlor.
  2. Blanda ägg, mandelmjöl, ost, ströbröd, lök, soja, curry och salt. Tillsätt quinoan och rör till en jämn smet. Blanda med mer ströbröd om smeten känns för lös. Forma till runda bollar.
  3. Hetta upp rikligt med olja i en stekpanna. Stek bollarna krispiga med fin färg, ca 5 min. Servera bollarna med grönsakerna och limeyoghurten i tortillabröd.

Limeyoghurt

  1. Blanda yoghurten med majonnäs och limesaft till en sås. Smaka av med örtsalt.

Tips

Quinoabollar passar även att servera till pasta eller bulgur.

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Johan

2019-10-01

Gott och enkel vardagsmat!

Anna

2019-06-17

Supersmarrigt. En favorit, som vi gör ofta. Sonen på 4 år älskar maten. Kryddar på lite extra med curry.

Jurgita

2018-11-27

Gott! Ska säkert bjuda mina vegetarianer kompisar på denna rätt.

Maria

2018-05-31

Så gott! Familjens favorit numera

Linn

2017-09-08

Verkligen supergott! Kryddade på lite extra med vitlök, spiskummin och cayennepeppar.

Maja

2017-07-30

Bytte ut curryn mot basilika, oregano och spiskummin och serverade med pasta -jättegott!

Ulrika

2017-06-12

Gjorde hamburgare istället och serverade i bröd med dressing och sallad. Blev suveränt goda hamburgare =)

Malin

2017-01-21

Detta var så gott! Bytte curry till spiskummin och la till vitlök, serverade i tortillabröd med grönsaker, gräddfil och tacosås. Hela familjen gillade och barnen bad om att vi ska laga igen. Så succé!

Daniel

2016-09-21

Gott! Tänker att curryn med fördel kan bytas mot något rivigare men överlag lättlagat och gott!

Marie

2016-06-26

Goda, vi vuxna hade gärna haft mer sting i dem. Men barnen gillade dem skarpt!

Liknande recept

Sommarsallad med jordgubbar och ädelost

(0)

Vegopizza på kikärtsbotten

(17)

Aubergine i ugn med fårost

(2)

Laxtaco

(7)

Thailändska minibiffar med bönsallad och zucchini

(13)

Fish tacos deluxe

(32)

Sliders med halloumi och BBQ-sås

(7)

Risfyllda grönsaker

(0)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies