Prosciutto samt risbollar med fårost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Läckra små bollar som får sällskap av italiensk skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 11 st
  • 6 skivor prosciutto
  • 1 dl arborioris eller avorioris
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • nymalen peppar
  • 1.5 msk vetemjöl, eventuellt
  • 50 g pecorinoost i kuber
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl solrosolja till fritering

Gör så här

  1. Koka ris och vatten under lock i lättsaltat vatten 18-20 minuter . Låt svalna något.
  2. Häll riset i en skål och blanda i ägg, parmesanost, persilja, salt och peppar. Forma det lite klibbiga riset till stora bollar och gör en grop i mitten av varje boll. Tillsätt lite mjöl om degen känns för lös.
  3. Tryck ner en pecorinoostkub i varje grop och tryck ihop bollarna så att osten hamnar i mitten. Häll ströbröd på en flat tallrik och rulla risbollarna i det så att ströbrödet fäster runt om.
  4. Värm solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna 2-3 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga runt om. Lägg på ett hushållspapper och låt rinna av. Servera direkt med prosciutto.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Nötknyten

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Vegopiroger

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)
11 st
  • Ingredienser 11 st
  • 6 skivor prosciutto
  • 1 dl arborioris eller avorioris
  • 2.5 dl vatten
  • 1 ägg
  • 0.5 dl riven parmesanost
  • 0.5 dl finhackad persilja
  • nymalen peppar
  • 1.5 msk vetemjöl, eventuellt
  • 50 g pecorinoost i kuber
  • 0.5 dl ströbröd
  • 2 dl solrosolja till fritering

Prosciutto samt risbollar med fårost

Betyg (1-5):
0 (0 betyg)

Läckra små bollar som får sällskap av italiensk skinka.

Tillagningstid: 40 minuter
6 stycken
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka ris och vatten under lock i lättsaltat vatten 18-20 minuter . Låt svalna något.
  2. Häll riset i en skål och blanda i ägg, parmesanost, persilja, salt och peppar. Forma det lite klibbiga riset till stora bollar och gör en grop i mitten av varje boll. Tillsätt lite mjöl om degen känns för lös.
  3. Tryck ner en pecorinoostkub i varje grop och tryck ihop bollarna så att osten hamnar i mitten. Häll ströbröd på en flat tallrik och rulla risbollarna i det så att ströbrödet fäster runt om.
  4. Värm solrosolja i en stekpanna och fritera risbollarna 2-3 minuter tills de blir gyllenbruna och krispiga runt om. Lägg på ett hushållspapper och låt rinna av. Servera direkt med prosciutto.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Kallmarinerad fläskytterfilé med kronärtskocksröra

(23)

Fish tacos deluxe

(32)

Mangobiffsallad med nudlar

(13)

Nötknyten

(0)

Tre sorters ost med rosmarinkolasås

(2)

Vegopiroger

(8)

Räksallad med japansk dressing

(86)

Rödbetskorgar med ostkräm

(1)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies