Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör
Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör
  • Tid 30 min

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

5 (5 betyg)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

  • Tillagningstid 30 min
  • Ingredienser 10

Ingredienser

4 portioner
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.

  2. 2

    Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.

  3. 3

    Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.

  4. 4

    Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.

  5. 5

    Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Bild på Sara Begner, Matkreatör, Coop
Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!
Sara Begner, Matkreatör, Coop
Sätt ett betyg

2 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

  • Catharina

    Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

  • Gunilla M

    Jättegoda det här kommer jag att laga igen.