Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-11

Hej Wiveca! Linserna blandas med potatisen och mjölet. Det borde gå att byta ut mjölet, det är dock inte provlagat. Testa, och lycka till! :)

Wiveca

2021-03-11

Var kommer förpacknigen röda linser in? Byter ja ut vetemjöl med fiberhusk?

Coop

2020-05-05

Hej Sarah! Vi har inte provlagat dem med fiberhusk men du kan prova med fiberhusk + vatten och känna dig fram på smeten och provsteka en liten bulle för att se om det funkar. Annars tillsätta mer av antingen fiberhusk om det behövs eller vatten. Mvh provköket

Sarah

2020-04-30

Vill göra dem veganska etsätta med fiberhusk?

Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

Betyg
Betyg
(8)
Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör
10 st
  • Ingredienser (10)
  • 800 g mjölig potatis
  • 290 g kokta röda linser, i förpackning, bruttovikt
  • 2 ägg
  • 0.5 dl vetemjöl
  • 2 dl mandelmjöl
  • smör, till stekning
  • 1 tsk salt
  • Till servering:
  • 225 g frysta lingon
  • 1 dl strösocker
  • 50 g smör

Potatis- och linsbullar med rårörda lingon och brynt smör

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
(15)

Potatis är så mycket mer än bara potatis. Så många olika sorter, varianter, storlekar och färger – och nästan oräkneliga möjligheter när det kommer till tillagning och servering.

Tillagningstid: 30 min
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Skala och skär potatisen i bitar. Koka potatisen mjuk i saltat vatten, 10-15 min, häll av och låt svalna.
  2. Pressa potatisen i en potatispress och blanda med avsköljda linser. Blanda med ägg, mjöl och salt. Forma till små bullar (stora som pingisbollar), platta till och vänd dem i mandelmjöl. Blöt händerna om smeten är för kladdig.
  3. Hetta upp en stekpanna och stek bullarna i smör på medelvärme till fin stekyta.
  4. Rör lingon och socker tills bären tinat och sockret löst sig. Smält och bryn smöret i en kastrull under omrörning tills det slutar skumma och doftar nötigt.
  5. Servera bullarna med de rårörda lingonen och brynt smör.

Tips

Godast är alltid hemlagade rårörda lingon. Men är det ont om tid, köp färdiga!

Sara Begner, Matkreatör, Coop

- kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Coop

2021-03-11

Hej Wiveca! Linserna blandas med potatisen och mjölet. Det borde gå att byta ut mjölet, det är dock inte provlagat. Testa, och lycka till! :)

Wiveca

2021-03-11

Var kommer förpacknigen röda linser in? Byter ja ut vetemjöl med fiberhusk?

Coop

2020-05-05

Hej Sarah! Vi har inte provlagat dem med fiberhusk men du kan prova med fiberhusk + vatten och känna dig fram på smeten och provsteka en liten bulle för att se om det funkar. Annars tillsätta mer av antingen fiberhusk om det behövs eller vatten. Mvh provköket

Sarah

2020-04-30

Vill göra dem veganska etsätta med fiberhusk?

Catharina

2018-06-11

Supergoda! Barnen älskade dem. De kommer att bli ett stående inslag i vardagsmenyn hemma hos oss.

Gunilla M

2018-04-19

Jättegoda det här kommer jag att laga igen.

Liknande recept

Spara recept

Grillade lammfärsbiffar med rostad sötpotatissallad

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Laxpaj med potatis

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Varmrökt lax med bearnaisesås

Betyg
Betyg
(3)
Spara recept

Rödbetsspaghetti med sötpotatis, fetaost och valnötter

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Ribs med bbq-glaze och sötpotatisstavar

Betyg
Betyg
(5)
Spara recept

Rostad potatissallad med örter och vallmofrö

Betyg
Betyg
(12)
Spara recept

Potatis- och löktortillas med tomatsalsa

Betyg
Betyg
(0)
Spara recept

Paraibakryddad kycklinglårfilé och färskpotatissallad med chimichurri

Betyg
Betyg
(8)