För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies

Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Lax- och spenatpaj

(93)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Sej med grillad paprika och parmesan

(113)

Lax- och spenatpaj

(93)

Pulled lax med blomkålscouscous

(12)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(5)

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

(2)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

Pastarosor med kallrökt lax och spenat

(27)