Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • (8)
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Grillad örtfylld fisk och kronärtskocka med sardellaioli

(14)

Asiatisk fisk med sesamstekt ris

(6)

Pulled lax med blomkålscouscous

(11)

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

(21)

Tonfisksallad med vaxbönor, ägg och limevinägrett

(4)

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

(34)

Lax- och spenatpaj

(90)

Gösfilé i paprika- och tomatsås

(2)

För att förbättra och anpassa ditt besök använder vi cookies. Fortsätter du härifrån innebär det att du accepterar att cookies används. Läs mer om cookies