Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)
8 st
  • Ingredienser (8)
  • 1 liter vatten
  • 2 fiskbuljongtärningar eller motsvarande mängd fond
  • 300 g morötter, i stavar
  • 150 g blomkål, i små buketter
  • 600 g benfri, tärnad lax
  • 150 g sockerärtor
  • 0.5 tsk citron- eller kajennpeppar
  • 3 msk klippt gräslök

Pot-au-feu med lax

Betyg (1-5):
Betyg
Betyg
3.56 (16 betyg)

Fransk soppa med lax, grönsaker och kajennpeppar. Avnjutes med en bit lantbröd.

Tillagningstid: 30 minuter
4 portioner
Receptet har sparats! Logga in för att se alla dina favoritrecept.

Gör så här

  1. Koka upp vatten och buljongtärningar eller koncentrerad fond.
  2. Lägg i grönsakerna och koka dem knappt mjuka, 5-10 minuter.
  3. Lägg i fisken och koka tills den precis är genomkokt, 3-5 minuter.
  4. Lägg till sist i sockerärtorna och låt koka med högst ½ minut.
  5. Smaka av med salt och peppar och strö över gräslök.

Servering

Servera soppgrytan i djupa tallrikar, gärna med bröd.

- kommentarer

1 av 5 2 av 5 3 av 5 4 av 5 5 av 5
Tack för ditt betyg!

Logga in för att skriva en kommentar

Tack för din kommentar!



Liknande recept

Spara recept

Lutfisk med bakade rotsaker och blomkålssås

Betyg
Betyg
(2)
Spara recept

Pulled lax med blomkålscouscous

Betyg
Betyg
(18)
Spara recept

Grillad tonfisk med saffransgrönsaker

Betyg
Betyg
(35)
Spara recept

Lax- och spenatpaj

Betyg
Betyg
(102)
Spara recept

Sej med grillad paprika och parmesan

Betyg
Betyg
(115)
Spara recept

Enkel tonfisksallad

Betyg
Betyg
(13)
Spara recept

Saltbakad lax med fänkålssmak och tomater

Betyg
Betyg
(22)
Spara recept

Sallad med asiatisk tonfiskröra

Betyg
Betyg
(5)