Portabelloburgare med karamelliserad lök
  • Tid 35 min

Portabelloburgare med karamelliserad lök

3.5 (2 betyg)

Matiga burgare med massor av smak.

  • Tillagningstid 35 min
  • Ingredienser 16

Ingredienser

4 portioner
  • 4 stora portabellosvampar
  • 4 hamburgerbröd
  • salladsmix
  • 1 stor tomat, skivad
  • 0.5 rödlök, i ringar
Rökig marinad
  • 1 dl ketchup
  • 1 tsk chipotlepasta eller pulver
  • 2 msk farinsocker
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk paprikapulver, ev rökt
  • 0.5 tsk cayennepeppar
  • 1 tsk salt
Karamelliserad lök
  • 3 gula lökar, strimlade
  • 2 msk rapsolja
  • 2 tsk farinsocker
  • 1.5 dl ljust öl eller vatten
= finns i Coops ekologiska sortiment

Gör så här

  1. 1

    Blanda alla ingredienser till marinaden. Vänd runt svamphattarna i hälften av marinaden (spara resten som sås). Marinera minst 30 min, gärna längre.

Karamelliserad lök

  1. 1

    Bryn löken på medelhög värme i olja i ca 15 min. Rör då och då. Tillsätt sockret och stek under omrörning någon minut till. Häll i öl eller vatten och låt koka in i löken.

  2. 2

    Grilla svamparna till fin färg och tills de är genomvarma, ca 5 min. Grilla bröden och fyll med svamp, sallad, tomat, lök, karamelliserad lök och marinaden.

Sätt ett betyg

0 kommentarer

Logga in för att skriva en kommentar